Riktar sig inte bilbränder mot människor?

Debatt Replik till Ingvar Flink "Integrering bör vara ömsesidig" den 25/72019-07-29 00:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Så roligt att du bemöter mig med dina kunskaper om andra världskriget men detta är min slutreplik till dig eftersom vi har så olika verklighetsuppfattningar.

Du skriver i din replik att bilbränder är illa nog men de riktar sig inte mot människor. Gör dom inte? Är det inte människor som äger fordonen? Finns det ingen som helst risk att bränderna kan sprida sig till närliggande fastigheter. Är det inte människor som kommer ut på morgonen för att skjutsa sina barn till förskola eller skola och får se sin bil totalt utbränd vilket kostar den enskilde och försäkringsbolagen enorma summor samt psykiskt lidande för den drabbade.

En del kanske bara har trafikförsäkring. Och det drabbar inte människor skriver du. Jag vill påstå att du är helt ute och seglar. Hur är det med alla skjutningar och explosioner i de förlorade områdena. Drabbar det inte heller människor?

På sin väg till Sverige betalar den enskilde enorma summor till flyktingsmugglarna för att därefter ge sig ut på medelhavet, på en livsfarlig resa, i en gummibåt med risk för sitt eget liv och risk för att aldrig komma fram till det nya spännande landet.

Varför flyr man inte till närområdet? Där har man sitt språk, kultur och traditioner. Jag själv har ett flertal vänner från mellersta östern som har integrerats i vårt samhälle. De har lärt sig språket, arbetar och har blivit en del av oss men enligt mina vänner så är det Sveriges generösa bidragssystem som lockar väldigt många att komma hit.

Sverige har alltid och kommer alltid att ha invandring men det måste ske under kontrollerade former. Som exempel kan nämnas att det tidigare kom väldigt många människor hit från forna Jugoslavien men då var det i huvudsak som arbetskraftsinvandring då det fanns arbete och bostäder att tillgå.

Du nämner även att vi tog emot tiotusentals finska barn under andra världskriget men skillnaden då mot nu var att det var barn (inga överåriga som påstår att de är under 18 år för att få generösare villkor i vårt samhälle), dessutom stannade männen kvar i Finland och stred mot angriparna. Det kallas för finska sisun.

Enligt mina geografikunskaper är Sverige även ett grannland till Finland, alltså ett närområde som barnen tog sin tillflykt till. Inte över halva jordklotet.

Du nämner även i din replik att vår partiledare Jimmie Åkesson sagt i en debatt att ”dom passar inte in här” men varför utelämnar du resten av debatten där han även säger att man måste få förutsättningar att passa in i Sverige. Vidare säger han att under många år har regeringarna bemött nyanlända på deras villkor, på deras språk, utifrån deras sedvänjor samt utifrån deras kultur och då blir det detta splittrade samhälle och detta eviga utanförskap.

Debatten i sin helhet benämns mycket sällan men innan man skriver en replik eller insändare bör man ta reda på fakta och ha kött på benen.

Jag är för allas lika värde men tycker att det är orättvist att en illegal, papperslös invandrare får i princip gratis sjuk- och tandvård medan en pensionär som byggt upp det här landet, med sin lilla pension inte har råd att gå till tandläkaren eller läkaren då egenavgifterna för att få gratis vård är väldigt högt satta. Det är inte konstigt att det blir motsättningar i samhället när det slår så orättvist.

Läs mer om