Blir förvånad över Segerstéens uttalande

Jag läser i en artikel i Corren 2022-02-09 om hur vi i oppositionen avstyrde uppsägningen av MK Kindas avtal vid Tolvmannabacken. När jag kommer till kommunalrådet Christer Segerstéens (M) uttalande blir jag minst sagt förvånad.

Oppositionsrådet Conny Forsberg (S) skriver att han blev förvånad av Christer Segerstéens uttalande om motorklubbens avtal vid Tolvmannabacken.

Oppositionsrådet Conny Forsberg (S) skriver att han blev förvånad av Christer Segerstéens uttalande om motorklubbens avtal vid Tolvmannabacken.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Debatt2022-02-26 14:57
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det stämmer att det föreslogs från ”Samverkan för Kinda” att återremittera ärendet, för att hantera i höst istället. Anledningen till det kan man ju bara spekulera i men det är ju valår… Kommunalrådet påstår i artikeln att inte heller ”Samverkan” vill säga upp avtalet. Då kan man ju ställa sig frågan varför de inte ställde sig bakom oppositionens förslag. När det, efter omröstning, inte blev någon återremiss utan ett avgörande fanns en majoritet för att inte säga upp avtalet. Till det beslutades samtidigt att kommunen ska hantera frågan och tillse att en för samtliga parter acceptabel lösning kommer till stånd. Det var i princip vad ”Samverkan för Kinda” sade sig vilja med sin återremiss, bara att det skulle hanteras i höst istället.

De två förslag som ställdes mot varandra var:

1. Förvaltningens och ”Samverkan för Kindas” ursprungsförslag, att säga upp avtalet.

2. Socialdemokraternas förslag att inte säga upp avtalet och att kommunen ska verka för en för alla parter acceptabel lösning.

Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna reserverade sig och ställde sig med andra ord bakom det ursprungliga förslaget, att säga upp avtalet med MK Kinda. Jag kan konstatera att kommunalrådet i artikeln antingen medvetet far med osanning eller inte förstod vad han gjorde när han reserverade sig mot Socialdemokraternas förslag. Är det en sådan politisk ledning vi vill ha i vår kommun? Som antingen medvetet far med osanning eller helt enkelt inte begriper vad de gör. Jag vet själv inte vilket av alternativen som är värst.