Dagligen analyserar vi trafik för att se vilka ämnen som faller er i smaken. Ett ämne som alltid lockar till läsning är näringslivet. Det har vi vetat länge, och därför skriver vi betydligt mer om näringslivet idag än för några år sedan. Och nu tar vi ytterligare ett grepp om ämnet!

Vi har bestämt oss för att sätta ett tydligare fokus på näringslivet i vår bevakning. För en vecka sedan lanserade vi ett helt eget avsnitt om det regionala näringslivet på vår sajt! Direkt på sajten och i mobilappen så kommer ni hitta avsnittet om näringslivet. Redan nu har vi samlat en hel del spännande läsning där och mer kommer det att bli.

Ovanstående är ett exempel på hur dagens journalistik fungerar. Ämnesval från publik och användare av våra digitala tjänster förvaltas av oss och hjälper oss att leverera en grym bevakning! Är du helt ointresserad av det digitala? Tycker du att smartphones borde förbjudas? Det gör inget. Jag har respekt för det. Men innan du blir för arg på den digitala revolutionen (som alltså inte jag ligger bakom personligen), låt mig säga följande:

Det digitala arbetet gör inte journalistiken i papperstidningen sämre. Tvärtom. Ni får mer att läsa. Fokus på flera områden samtidigt skapar en bred journalistik och en hög produktion. Det kommer naturligt. Det handlar inte om att reportrarna ska göra mer av allt. Utan mer av rätt saker. Vi måste prioritera. Och allt säger oss att vi måste prioritera artiklar om näringslivet. Är du helt ointresserad av näringslivet? Lugn. Det finns massor av annat att läsa också, så klart. Vårt fokus på näringslivet handlar naturligtvis inte om att det ska ta över hela vår bevakning. Vi satsar brett på flera områden samtidigt! Främst handlar det om att den som är intresserad av näringslivet lättare ska hitta till den typen av nyheter. I näringslivsavdelningen på sajten kommer självklart artiklar från företag inom Västerviks kommun prioriteras, och därefter kommer vi köra artiklar från övriga delen av vår mediaregion där orterna Vimmerby, Hultsfred, Kisa och Mariannelund ingår.