Makten har förskjutits

En ändring av Regeringsformen klubbades enligt skribenterna i smyg och möjliggjorde att EU-medlemskapet kunde skrivas in i grundlagen.

En ändring av Regeringsformen klubbades enligt skribenterna i smyg och möjliggjorde att EU-medlemskapet kunde skrivas in i grundlagen.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Debatt2019-02-14 04:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Om EU stannat vid ett handelssamarbete och ett fredsprojekt hade saker och ting sett helt annorlunda ut än nu. I spåren av EU:s tondövhet växer nu kritiken mot denna byråkratiska koloss bland vanliga människor.

Än värre är att vänster- och högerextrema partier i snart varje medlemsland växer sig allt starkare i spåren av EU:s överstatliga ambitioner. De mer besinningsfulla krafterna försvinner i debatten. EU-förespråkarna gör allt de kan för att misskreditera oss vanliga EU-motståndare. Så vart skall då EU-motståndare vända sig då inget riksdagsparti längre vill driva frågan? Vi alla, som inte betecknar oss som extrema på något vis och inte får vår röst hörd. Vi som bara är trötta på alla dessa EU-direktiv som skall tvingas på oss, på statlig, regional och kommunal nivå.

Landsbygdspartiet oberoende (LPo) är ett sådant alternativ. LPo vill lämna EU.

Av EU:s ca 500 miljoner medborgare utgör den svenska befolkningen 10 miljoner. Det säger sig självt att Sverige har ytterst svårt att driva en svensk linje eller stoppa för Sveriges del, vansinniga beslut.

På Riksdagens hemsida står det ”All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare”. Den texten stämmer inte längre.

2010 godkände Sveriges Riksdag Lissabonfördraget, EU:s grundlagar, efter en i mer eller mindre i smyg genomförd ändring av Regeringsformen. Innan ändringen hade det inte varit möjligt att skriva in medlemskapet i Regeringsformen. I den tidigare Regeringsformen, hade detta betraktats som landsförräderi. Då efter godkännandet, gäller EU-rätt över svensk rätt vid en eventuell konflikt och Sveriges säkerhets- och utrikespolitik är numera EU:s gemensamma.

LPo vill att Sverige återigen skall kunna driva en självständig säkerhets- och utrikespolitik, där vi själva avgör vilka samarbeten som skall ingås.

Det märkliga i denna historia är att EU-fantasterna inte har förstått att det är EU:s överstatliga ambitioner som framkallat de mörka krafter, de själva varnar för.

Nu har ni som vill att Sverige lämnar EU ett politiskt parti att rösta på i det kommande EU-valet. Ett parti, utan extremism, för vanliga människor.

Landsbygdspartiet oberoende kommer att kandidera till EU-parlamentet och vi kommer att bli en plåga för Bryssel, till dess att vi åter blir en suverän nation och kan fatta de beslut som passar oss och i bästa fall Norden bäst.