Vimmerbys segertåg bara fortsätter

Vimmerby fortsätter att vinna. Derbykampen mot Tranås blev nästan ingen kamp. VH var alldeles för bra för det och vann med 5–0.

Glädje. Pelle Ström firar ett av flera VH-mål mot Tranås.

Ishockey2018-09-05 21:28

Den som hade väntat sig en tuff och tät match mellan rivalerna VH och Tranås, blev besviken. Vimmerby gav inte TAIF en chans. Redan efter några minuter fick nog de flesta en känsla av hur det här skulle gå. Ett rörligt, aggressivt och välspelande Vimmerby näst intill tokdominerade den första perioden. Faktum är att Tranås knappt kom in i Vimmerbys zon första 20 minuterna.

– Vi spelade jättebra i första och hade bra rörelse och fart i anfallsspelet, säger assisterande tränaren Stefan Lundqvist.

Tre avlossade skott på mål mot hemmakeepern Tomas Rydén säger det mesta. Hans kollega hos gästerna, Fredrik Bergvik, hade det betydligt jobbigare. Utan hans storspel – och Vimmerbys ineffektivitet – hade VH varit i betydligt större ledning än de 2–0 de hade med sig in i den första periodvilan.

Ettan satte Anton Carlsson snyggt i powerplay efter instick från Christian Blomqvist. Och det här med powerplay var verkligen hemmalagets melodi mot Tranås. 2–0 kom också i den spelformen, då Robin Höglund från nära håll satte tvåan.

Tranås ryckte upp sig något i mittperioden, där Vimmerby drog på sig en hel del utvisningar. Ändå hade VH ett markant spelövertag. När Pontus Näsén ordnade 3–0 efter 23.38 kändes redan där och då matchen i princip avgjord. Också det målet kom i PP, precis som 4–0. Ett mål som var riktigt snyggt, där Martin Pärna visade prov på bra speluppfattning. Pärna frispelade Näsèn, som enkelt gjorde sitt andra mål för kvällen.

Tredje perioden blev ganska händelsefattig och jämn. Tranås höjde sig en nivå och skapade en viss oreda framför VH-målet. Då visade Tomas Rydén att han är en duktig målvakt. På en snabbt iscensatt kontring kom istället 5–0. Jakob Karlsson lurade sin motståndare och hittade Martin Pärna med en diagonalpassning. Pärna nätade enkelt.

Vimmerbys segertåg fortsätter. Facit så här långt: fem matcher, fem segrar. Nya tränarparet Phil Horsky och Stefan Lundqvist vet ännu inte hur det är att förlora en match. Tränarna var ändå inte helt nöjda efteråt:

– Vi vinner med 5-0, det är bra. Samtidigt går vi ner oss i sista perioden och är för nonchalanta i vissa moment. Det håller inte. Men vi gör det bra i de två första perioderna, säger Stefan Lundqvist.

För VH återstår två träningsmatcher innan allvaret (serien) börjar om tio dagar hemma mot Dalen. Just nu lär självförtroendet vara på topp. Det kan liksom inte vara annat med den starten på säsongen – och 5–0 och 6–1 i de två senaste matcherna mot derbyrivalerna Tranås och Västervik.

Där satt den. Robin Höglund pangade in 2–0 för  Vimmerby.
Där satt den. Robin Höglund pangade in 2–0 för Vimmerby.
Vimmerby-Tranås 5-0 (2-0, 2-0, 1-0) Första perioden: 1–0 (15.41) Anton Carlsson (Christian Blomqvist, Ludvig Jardeskog), spel 5/4, 2–0 (17.04) Robin Höglund (Pelle Ström, Oskar Carlsson), spel 5/4. Andra perioden: 3–0 (23.38) Pontus Näsén (Martin Pärna, Jakob Karlsson), spel 5/4, 4–0 (37.43), Pontus Näsén (Martin Pärna, Måns Carlsson), spel 5/4. Tredje perioden: 5–0 (53.01) Martin Pärna (Jakob Karlsson, Alexander Andersson). Utvisningar: VH: 5x2, 1x10. TAIF: 6x2. Skottstatistik: 37–16 (16–3, 11–7, 10–6). Publik: 363.