VH vann igen – vände mot Hanhals

Vimmerby Hockey är nu uppe i fyra raka segrar. Söndagens match mot Hanhals slutade 3–2.

Ishockey2018-09-30 17:59

Det var dock Hanhals som inledde klart piggast i Vimmerby ishall. Gästerna från västkusten tog ledningen med 1–0 och hade bud på mer.

Bland annat hade Hanhals ett powerplay där VH-målvakten Jonathan Stålberg gjorde ett par kvalificerade räddningar.

VH? Jodå, de växte in i perioden. Efter den något virriga starten blev det mer och mer spel i offensiv zon, vilket skottstatistiken (11–5) vittnar om. Men det var inte orättvist att bortalaget hade ledningen.

I den andra perioden var det Vimmerby som styrde och ställde spelet. Delvis med hjälp av tre täta bortautvisningar. 1–1 och 3–1 kom i powerplay. Båda gångerna var det Sebastian Åkesson som nätade.

Däremellan bjöd Jakob Karlsson hemmapubliken på ett läckert solonummer. VH-kaptenen fick pucken i mittzonen, avancerade framåt och gjorde mål med ett rappt handledsskott i nättaket.

I den tredje perioden kontrollerade Vimmerby spelet. Men det blev ändå en spännande avslutning – eftersom Hanhals oväntat reducerade när klockan stod på 55:17.