VH segrade i målsnålt derby

Tre matcher och tre segrar. Vimmerby Hockey har fått en smakstart på för­säsongen. I kväll besegrade man Tranås AIF med 0–1 i Sandströms Trophy.

Vimmerby Hockey är fortsatt obesegrade under försäsongen efter 0–1-segern mot Tranås.

ishockey2018-08-30 21:45

Många farliga felpassningar inledningsvis i matchen från båda lagen kunde kostat dyrt. Hampus Harlestam i Vimmerby var ett ständigt orosmoment för Tranås då han flera gånger visade upp giftigt spel. Det var överlag en väldigt händelsefattig första period och det förblev mållöst inför den andra perioden.

– Vi ägde puck mycket, men Tranås försvarade sig väldigt bra. Men vi gjorde en bra bortamatch, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky.

Inledningen av den andra perioden inleddes i ett betydligt högre tempo än den första. Ett längre spelavbrott kom efter detta då det var problem med isen, men till slut var matchen igång igen. Efter ett fyra mot två-läge för VH hamnade Jakob Karlsson ren med målvakten, men han lyckades inte förvalta läget. VH var det klart hetare laget och ett bortamål låg verkligen i luften, inte minst under lagets första powerplay för kvällen. Men 0–0 stod sig även inför den tredje och sista perioden.

– Vi gick ut till tredje med känslan att ”nu har vi dem”. Vi ville verkligen framåt, menar Horsky.

Chanserna uteblev dock till en början där förlängning och straffavgörande här låg i luften. Men då klev han fram, Måns Carlsson. Efter en individuell prestation sköt han in 0–1 med 12:14 på matchklockan.

Till slut var Vimmerby i en välförtjänt ledning, men Tranås var bara millimeter från att sätta kvitteringen minuter senare. Men stolpen räddade VH den gången och efter flera bra räddningar av Tomas Rydén i slutet höll gästerna ut och säkrade tredje raka segern.

– Vi har tagit stora steg bara från förra veckan. Det är skönt att vi redan nu har skapat den här vinnarkulturen.