VH nollade Kallinge på bortais

Vimmerby Hockey hoppade tillbaka på vinnarspåret efter en mycket stark bortaseger med 4-0 över Kallinge/Ronneby på söndagskvällen.

Måns Carlsson bildade en vass formation ihop med Hampus Harlstam och Martin Pärna.

Ishockey2018-10-14 19:46

Vimmerby Hockey hade en tuff match mot Kristianstad i onsdags där laget blev poänglöst i en tät match. Men laget klarade av den mentala omställningen till bortamatchen mot Krif, och tog tre väldigt stabila poäng i Blekinge.

– Det var starkt av oss. Vi gjorde en väldigt bra laginsats. Första perioden var nyckeln. Kallinge satte mycket press på oss och var lite starkare i början, och vi tog utvisningar där, men vår box var bra och Rydén (Tomas) var jättebra i målet, säger Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky.

VH fick det viktiga första målet, i en period i matchen där Krif skapade en lägen framför VH-målet. Oskar Carlsson dumpade pucken mot mål från blålinjen, och inlånade Timråspelaren Samuel Eriksson sköt först på Krif-målvakten Daniel Rosengren, och på returen satte Oscar Gustafsson 0-1 för VH.

VH hade sedan ett jätteläge till 0-2 när Anton Carlsson stod ren framför mål, men han fick inte in pucken förbi Rosengren.

I mittperioden tog Vimmerby över spelet ännu mer. Formationen med Måns Carlsson, Martin Pärna och Hampus Harlestam snurrade stundtals friskt med Krif-backarna. De låg också bakom upprullningen till 0-2 som backen Ludvig Jardeskog dundrade in från backposition åtta minuter in på perioden.

Det fanns ytterligare lägen - Vimmerby var något hetare än Kallinge i perioden, men Tomas Rydén fortsatte samtidigt att spela stabilt i målet.

– Vi fick till bättre spelvändningar och hade många långa anfall i den andra perioden, säger Phil Horsky.

I den tredje perioden behövde Vimmerby sex minuter på sig för att punktera matchen. Oliver Kempainen satte 0-3, och minuterna senare sköt Martin Pärna 0-4 i nättaket. Matchvinnaren fanns i målet, Tomas Rydén höll sin andra nolla i seriespelet och noterades för 24 räddningar.

– Rydén gav oss chansen att vinna matchen. Försvarsspelet var bra och vi hade bra balans i spelet över hela banan, säger Phil Horsky.

Nye forwarden Samuel Eriksson, som blitxtlånades från Timrå J20 i fredags debuterade och fick med sig en assistpoäng.

– Samuel spelade väldigt rutinerat för sin ålder, han gör det bra i spelet utan puck också och hjälpte oss i dag. Det blir intressant att se vad han kan göra i nästa match när han fått bättre förberedelser, säger Horsky.

Eriksson anlände till Vimmerby i lördags kväll efter bilresa från Sundsvall, och med två täta matcher för Timrå i ryggen under fredag och lördag.

Phil Horsky ser fram emot att möta Troja på onsdag, som är nästa uppgift.

– Vi är väl förberedda för att möta Troja, och skallen är där nu. Vi är redo, säger Phil Horsky.

I och med segern klättrade VH upp till tredje plats i tabellen, samtidigt som både Kalmar och Dalen föll i sina matcher.

VH fick jubla igen och tog en mycket stark bortaseger med 4-0 i Kallinge.
Kallinge/Ronneby - Vimmerby Hockey 0–4 (0-1, 0-1, 0-2)

Målen: 0-1 (03.45) Oscar Gustafsson (Samuel Eriksson, Oskar Carlsson), 0-2 (28.07) Ludvig Jardeskog (Marti Pärna, Pontus Näsén), 0-3 (42.40) Oliver Kempainen (Robin Höglund/Mattias Wigley), 0-4 (46.43) Martin Pärna (Hampus Harlestam).

Skott: 24-31 (10-9, 6-10, 8-12)

Utvisningar: 1x2 - 3x2