Tuna vill bryta dystra sviten

Efter en knackig vår har IFK Tuna hittat formen. På bortaplan har Tunalaget inte tagit någon triumf i år, men på fredag kväll mot Kalmar AIK vill de bli kvitt den dystra sviten.

Tunas bäste målskytt Anton Carlsson är avstängd och missar fredagens match mot Kalmar AIK.

Tunas bäste målskytt Anton Carlsson är avstängd och missar fredagens match mot Kalmar AIK.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-08-16 12:31

Det pratades om det evigt kryssande IFK Tuna under våren. På sluttappen av vårsäsongen började de dock hitta formen och den fortsatte de även visa i höstpremiären. Det blev 2–1-vinst mot Färjestaden och nu har Tuna tre segrar på de fyra senaste matcherna. I morgon kväll åker laget med gott självförtroende till Fredrikskans för möte med nästjumbon Kalmar AIK.

– Det känns väldigt positivt. Skönt att vi fick börja med en trea och det såg jäkligt stabilt ut, säger Tunas tränare Peter Hellenstierna.

Något som inte ser så positivt ut är Tunas dystra bortafacit. Efter sex bortamatcher har laget tre förluster och tre kryss. Hellenstierna tror att den svaga vårinledningen och mycket motflyt har lagt grund till att de hittills bara plockat tre poäng totalt på bortamark. Men på fredag tror Peter att hans lag kan ta säsongens första trea.

– Vi har haft en bättre form på slutet. Sen har vi äntligen haft lite mer med oss sista tiden.

I vårmötet med Kalmar AIK startade Tuna mycket svagt och hamnade i ett 2–0-underläge. De vitblåa ryckte dock upp sig, hämtade ikapp till 2–2 och hade även bud på ett segermål. Men här var det oflytet som spelade Tuna ett spratt och de fick nöja sig med en pinne. Till fredagens match mot Kalmarlaget får Tuna konstatera ett stort avbräck. Anton Carlsson, som är Tunas bäste målskytt på sina åtta strutar, är avstängd.

– Det är alltid ett tapp när det gäller spelare med en sån kaliber. Men vi ska försöka kompensera och lösa det ändå.

Utgår gör även Olle Samuelsson. In i truppen kommer istället Filip Gustavsson och Hampus Nilsson.

Matchdags

Kalmar AIK-IFK Tuna Efter vinsten senast tog Tuna ett kliv längre bort ifrån den negativa kvalplatsen. De vitblåa har inte vunnit en match på bortaplan i år, men mycket talar för att det sker i morgon kväll mot nästjumbon Kalmar AIK. Tunas trupp: Tobias Thuresson, Hampus Nilsson, Oskar Eriksson, Gustavo Vieira Borges, Mattias Myrén, Dennis Nilsson, Simon Pettersson, Filip Gustavsson, Jonatan Carlsson, Marcus Johansson, Martin Carlsson, Joel Svensson, Christoffer Lätt, Tobias Ekström, Magnus Pettersson, Mikael Karlsson. Vi tippar: 1–3
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!