Tre sköna poäng för VIF

Vimmerby IF bärgade tre poäng hemma mot IFK Värnamo. Trots mardrömsstarter på båda halvlekarna blev det vinst med 4-3.

VIF fick jubla till slut över tre poäng mot Värnamo.

Sport2018-05-19 15:47

Fotboll

Matchen hann knappt börja innan 0-1 var ett faktum. Sefika Muratovic snappade upp en misslyckad bakåtpassning kort efter avspark och gav gästerna ledningen.

VIF tog dock det hela på rätt sätt och öste på framåt direkt. Efter 14 minuter fick Greta Koponen bollen utanför straffområdet och fick god tid på sig att sikta in sig. Målvakten var på bollen, men kunde inte stå emot utan 1-1 var ett faktum.

Två minuter senare var VIF framme i en vass attack igen. Det slutade med att målvakten fällde Nathalie Johansson som själv tog hand om straffen hur säkert som helst och ordnade 2-1.

Fem minuter senare fick VIF utdelning på sitt fina spel igen. Alicia Strand slog en perfekt passning diagonalt till Malin Engström som kom fri och avslutade iskallt.

I det läget hade hemmalaget full kontroll på matchen och var nära att utöka ytterligare. Värnamo fick dock till ett par lägen mot slutet av halvleken där Kicki Rödin stod för några fina parader. Till slut kom dock 3-2 efter en hörna genom Amela Basik.

I upptakten av andra halvlek kom en miss i VIF-försvaret igen som resulterade i att Värnamos skyttedrottning Mona Chahrour kvitterade till 3-3.

Hemmalaget kom med snabb replik. På en hörna hittade Malin Engström in till Nathalie Milton som mötte perfekt och nickade in 4-3.

Därefter lyckades VIF stänga igen matchen väl. Rutinerade duon Kajsa Gunnarsson och Sara Green byttes in och gav laget ett lugn. De få tillstymmelser till chanser Värnamo skapade såg stabila mittbacksparet Malin Blidfors och Malin Söderlund till att avstyra.

Malin Engström gjorde ett av målen och spelade fram till ett när VIF besegrade Värnamo med 4-3.