Många antog och klarade utmaningen

När Östgöta Ultra Trail avgjordes i helgen var det bara tre av de 60-talet deltagarna som inte lyckades ta sig i mål. "Det fanns många vinnare som klarade utmaningen på så vis", säger Martin Börjesson.

Nästan alla löpare lyckades ta sig runt den krävande banan.

Nästan alla löpare lyckades ta sig runt den krävande banan.

Foto: Privat

Traillöpning2021-09-29 16:00

Den tredje upplagan av Östgöta Ultra Trail blev extra lyckad tack vare de yttre förutsättningarna.

– Vi hade tur med fantastiskt väder i lördags. Sol från en klarblå himmel och vindstilla underlättar ju när man ska springa fem eller tio mil, säger Martin Börjesson från arrangörsgruppen.

Resultatmässigt så var det inte många minuter som skiljde mellan första man och kvinna i mål på distansen 52 kilometer. Mattias Krysander sprang på 5 timmar och 37 minuter. Sofie Strömberg hade 5 timmar och 44 minuter. 

De som valde att ta två varv på banan som mestadels följde Östgötaleden behövde lite mer tid på sig. Andreas Truskog noterade 12 timmar och 13 minuter. Den enda kvinnan som tog sig an den utmaningen var Juliette Maussier som var ute på banan i 22 timmar och 38 minuter.

– Man måste imponeras av Juliette. Hon startade 8.30 på lördag morgon och gick i mål vid 6.30 på söndag morgon. Det är helt otroligt vilket tålamod hon visade.

Totalt var det alltså bara tre av de nästan 60 löparna som tvingades avbryta sina lopp.

– Därmed fanns det många som kunde känna sig vinnare. Ultralöpningen är lite speciell på det viset att det är inte så stort fokus på tider. Det handlar mer om att utmana sig själv och lyckas ta sig runt banan, säger Martin Börjesson som redan bestämt att man satsar på en ny upplaga av loppet nästa höst.

Många mil i utmanande terräng blev det för deltagarna i Östgöta Ultra Trail.
Många mil i utmanande terräng blev det för deltagarna i Östgöta Ultra Trail.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!