Sviten bruten: "Värre än en förlust"

527 minuter. Så länge höll Gullringen nollan innan den sprack mot Habo under lördagen. Gulsvart utan vidare inställning fick bara med sig ett poäng mot bottenlaget.

Gullringen åkte på ett tungt poängtapp i bortamatchen mot Habo under lördagseftermiddagen.

FOTBOLL2018-06-16 17:21

Det dröjde inte många sekunder i matchen innan Gullringen fick hämta bollen ur eget mål. Misskommunikation ledde fram till en Habo-hörna där hemmalaget knoppade in 1–0 redan efter två minuters spel. Det betydde att GGoIF höll nollan i 527 minuter innan den till slut sprack. 1–0 stod sig fram till halvtidsvilan och gästerna hade mycket att jobba på inför den andra halvleken.

– Vi hade inte rätt inställning. Vi trodde vi skulle köra över dem och var inte alls med. Stundtals var det riktigt pinsamt, menar Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Det dröjde inte länge in i andra halvlek innan gulsvart fick ytterligare en kalldusch. På en kontring fixade Habo 2–0 och nu var gästerna riktigt illa ute. Men Gullringen skulle rycka upp sig – iallafall för en stund – och i den 60:e minuten reducerade Rasmus Bexell på straff. Nio minuter senare kom också kvitteringen signerat Isack Thuresson efter ett vackert förspel. I slutskedet skapades chanser åt båda håll.

– De hade något stolpskott, vi hade lite distansskott och farliga nickar, säger Daniel Ohlsson.

Det kom dock inga mer mål i matchen utan det slutade 2–2. Gulsvart hade hämtat ikapp ett tvåmålsunderläge, men det var insatsen och poängtappet som hamnade i fokus efter match.

– Jag är mest bara uppgiven, det känns värre än en förlust. Har vi ingen inställning gör vi ingen bra match, så enkelt är det, menar Daniel Ohlsson.

Förutom den spräckta målnollan sprack även gulsvarts segersvit som stannade på sju matcher. Trots oavgjort tog Gullringen ändå ett steg närmare förstaplatsen i serien. Detta efter att serieledaren Tranås åkte på en chockförlust borta mot Anneberg under fredagen. Härnäst väntar topplaget Stensjön för Gullringen där man har chansen att studsa tillbaka direkt.

! Habo. Hemmalaget med några spetsspelare var betydligt bättre än vad tabellen visar.

? Inställningen. Gullringen saknade den psykiska biten som krävs för att vinna.

2–2

Habo-Gullringen DIVISION 4 Målen: 1–0 (2), 2-0 (53), 2-1 (60) Rasmus Bexell (straff), 2-2 (69) Isack Thuresson.