Suck. "Vi har haft 15-16 ramträffar"

Äntligen. Det var nog så många spelare, ledare och fans kände efter första helgen. IFK Tuna tog säsongens första trea. "Det känns att vi är på gång nu".

På G. IFK Tuna vann senast och spräckte förlustnollan. Nu siktar laget på en ny trepoängare.

På G. IFK Tuna vann senast och spräckte förlustnollan. Nu siktar laget på en ny trepoängare.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-05-24 13:57

Det säger tränaren Peter Hellenstierna.

Precis som alla andra i IFK-lägret har han känt en viss frustration. Dels över de uteblivna segrarna, dels över defensiven – och alla dessa ramträffar.

– Det är egentligen helt ofattbart. Vi har haft 15-16 avslut som antingen träffat ribban eller stolparna. På sex matcher. Inte en enda har gått in, säger Hellenstierna och suckar.

– Rent statistiskt så ska väl åtminstone tre-fyra gå i mål, men nä. Det har verkligen grinat emot. Man brukar säga att tur, det förtjänar man till viss del, men otur? Det har vi haft mycket av och den tycker jag inte vi är förtjänt av.

Peter Hellenstierna nämner senaste matchen mot Påryd som ett exempel.

– Nu vann vi visserligen och det var otroligt skönt. Men samtidigt hade Simon Pettersson ett kanonskott som tog undersidan av ribban och Tom Nilsson sköt i insidan av stolpen.

Har det märkts i truppen att ni vann senast?

– Ja, det är klart att det märks. Det är mer uppåt i humöret och folk börjar tro mer på det.

I tidigare matcher har försvarsspelet varit något av en akilleshäl för IFK. Inte mot Påryd (2-0).

– Vi satt defensiven på ett annat sätt och höll ihop det bättre. Kan vi fortsätta med det så kommer det gå bra. Vår offensiv är jäkligt bra.

Hellenstierna mönstrar samma trupp mot Hossmo som senast.

Här är startelvan: Mikael Karlsson - Dennis Nilsson, Magnus Pettersson, Filip Gustavsson, Joel Svensson - Tom Nilsson, Martin Carlsson, Simon Pettersson, Gustavo Borges - Anton Carlsson, Oskar Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om