Stabil insats av Vimmerby gav tre poäng

Vimmerby Hockey kunde under onsdagskvällen ta en säker seger borta mot Tyringe. "De var inte redo för oss helt enkelt", summerade VH-tränaren Phil Horsky

Måns Carlsson kunde ge Vimmerby ledningen efter en fin soloprestation redan efter drygt två minuter.

Måns Carlsson kunde ge Vimmerby ledningen efter en fin soloprestation redan efter drygt två minuter.

Foto: Arkiv

Ishockey2018-09-26 22:33

Vimmerby inledde matchen i ett högt tempo och dominerade den inledande perioden. Ledningsmålet kom redan efter drygt två spelade minuter efter en fin soloprestation signerad Måns Carlsson. Några minuter senare utökade Jakob Karlsson Vimmerbys ledning efter mål i powerplay. Känslan var att siffrorna kunde varit betydligt större för bortalaget efter den första perioden, men Anton Johansson i hemmamålet stod för flera fina räddningar.

– Första perioden var jättebra och det var vår bästa period i matchen. Jag var på grabbarna innan om att vi skulle vara redo från första tekningen. Det var vi verkligen och vi körde stenhårt. De var inte redo för oss helt enkelt, summerade VH-tränaren Phil Horsky efter den första perioden.

Vimmerby fortsatte sedan att skapa en hel del farliga målchanser, men målen uteblev. Det var i stället Tyringe som i början av den tredje perioden skapade nerv i matchen efter att Lukas Fransson prickskjutit in reduceringsmålet bakom Tomas Rydén. Hemmalaget jagade sedan en kvittering men hade svårt att skapa heta målchanser mot ett stabilt spelande Vimmerby som kunde kassera in tre viktiga poäng.

– Efter deras mål i tredje perioden blev det en annan hockeymatch. Det var ett bra skott men de hade inte så många chanser efter det, så det blev aldrig riktigt nervöst. De chansade och spelade lite desperat mot oss under slutet. Men vi spelade stabilt och bra utan puck, avslutar Phil Horsky.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!