Stjärnans leverans räckte inte

Stjärnan motsvarade förväntningar, men tyvärr räckte det inte till några poäng för Västervik Speedway.

Foto: Ilkka Ranta

speedway2018-06-19 21:32

På tisdagskvällen gjorde Nicki Pedersen sitt första framträdande för Västervik Speedways för den här sejouren.

– Det var skönt att vara tillbaka. Jag gillar banan och många av funktionärerna tycker det är roligt att jag är tillbaka, säger Nicki Pedersen efter förlusten mot Smederna med 40–50.

Pedersen visade sig vara den pålitliga poängplockare som Västervik hade hoppats på i och med att han tog tolv av 15 poäng.

– Jag hade inte kört på banan på flera år och banan är lite annorlunda, så i heat ett var det vara in och köra. Det gjorde inte lättare att jag fick starta från fyran, men är det någon som ska vinna från fyran så är det jag.

Läs mer: "Så var matchen heat för heat"

Det märktes inte i Nickis första heat när han rundade hela startfältet och slog VM-ledande Fredrik Lindgren. Det följdes upp med ytterligare två heatsegrar.

– Det var tufft och i mina två sista heat var jag inte 110 procent med inställningarna på cykeln. Det tar några tävlingar så ska jag ha hitta rätt med inställningarna. Jag gjorde vad jag kunde den här gången. Det var inte min prestation som gjorde att vi förlorade.

Hur är det med handen?

– Det är stora problem när jag kör och jag har is på handen mellan heaten. Det är okej när jag kör, men dagen efter är det tufft. Jag kan inte köra fullt program med flera tävlingar i veckan. Det har jag inte kraften för i dagsläget, svarar Nicki.

Västervik bjöd på ett helt annat motstånd i returmatchen mot Smederna. Förra tisdagen blev det förlust med 30–60. På hemmaplan var det en bättre fart på Västerviksförarna.

Efter sju heat ledde Västervik med 23–19 sedan Nicki Pedersen och Grzegorz Zengota kört in en femetta.

Glädjen bland hemmafansen blev dock kortvarig eftersom gästerna kontrade med att genom att vinna de två efterföljande heaten med 4–2 respektive 5–1. Det innebar att Smederna hade vänt underläget till ledning med 28–26 efter nio heat.

Läs mer: "Drömstarten räckte inte".

När allt skulle avgöras visade sig gästerna från Eskilstuna var starkast genom att han poängövertag i elfte, tolfte och 13:e heaten genom två fem-ettor och ett 4–2:a heat. Därmed var ledningen ointagliga 45–33 inför de två sista heaten.

– Det är för dåligt. Laget presterar inte som det ska prestera och det är det som är problemet. Det är svårt att säga vad vi ska göra, men vi måste prata oss samman till nästa match så att alla förare levererar. Det räcker inte med två förare, det är sju förare i ett lag, konstaterar Nicki Pedersen

Nicki Pedersen och Peter Ljung i samspråk.
Nicki Pedersen och Peter Ljung i samspråk.
Matchfakta

Västervik Speedway–Smederna, 40–50

Elitserien

Poäng, Västervik: Nicki Pedersen 12 (5 heat), Peter Ljung 9 (5), Peter Kildemand 7+1 (5), Grzegorz Zengota 6+1 (5), Mikkel Bech Jensen 3 (4), Bartosz Smektala 3 (3), Anton Karlsson 0 (3).

Smederna: Niels-Kristian Iversen 12+1 (5), Fredrik Lindgren 11 (5), Krysztof Buczkowski 8+3 (5), Michael Jepsen Jensen 7+1 (5), Andzejs Lebedevs 5 (4), Alexander Woentin 3+2 (3), Pontus Aspgren 3+1 (3) .

Publik: 2 019.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!