Drömstarten räckte inte för Västervik

Förlust med 30–60 senast. Men till back-to-back-mötet med regerande mästarna hade Västervik åtminstone gjort hemläxan, även om det bara räckte drygt halvvägs, när Smederna vann med 50–40.

Drömstarten räckte inte för Västervik.

Drömstarten räckte inte för Västervik.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2018-06-19 20:54

Redan i det första heatet sattes ribban för kvällen när Nicki Pedersen, för första gången på 17 år i Västerviksdressen, gick en häftig duell med GP-ledaren Fredrik Lindgren. Dansken visade direkt hur viktig han kommer bli i Västerviks slutspelsjakt när han från ytterbanan rundade alla – inklusive Lindgren – fram till hans första heatseger av totalt tre.

Och heatsegrarna duggade till en början tätt även för de andra Västerviksförarna, på ett för kvällen soligt och blåsigt Ljungheden. Fast trots trepoängare i sex av de sju första heaten, inklusive 5–1 i det sjunde, så var poängövertaget "bara" fyra poäng, 23–19.

Något som visade sig vara ett litet försprång när 23–19 plötsligt hade växlats till 29–31, blott tre heat senare.

Och i heat 11, heat 12 och heat 13 visade regerande mästarna fortsatt mästarklass. Plötsligt hängde Västervik inte med alls och det som så länge hade sett så bra ut för hemmalaget blev bara pannkaka.

Michael Jepsen Jensen säkrade tre poäng i dubbel bemärkelse när han körde hem både heatet, matchen och den tidigare säkrade bonuspoängen så tidigt som i det 13:e heatet.

Bästa poängplockare i Västervik blev Nicki Pedersen med 12 inkörda poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!