"Varför kunde inte armen bara gÄtt av pÄ mitten?"

"Hur ont kommer det hÀr göra?" Det var vad Piraternas Joel Larsson hann tÀnka innan han trÀffades av Jacob Thorssells cykel i matchen mot Dackarna för en mÄnad sedan. Det blev vÀrre Àn han hade förvÀntat sig.

Joel Larsson gör tummen upp nÀr han förs in i ambulansen efter kraschen i MÄlilla. En mÄnad senare sÄ ÄterstÄr tre mÄnader innan han ska operera bort stÄlplattan som fixerar hans vÀnstra handled.

Joel Larsson gör tummen upp nÀr han förs in i ambulansen efter kraschen i MÄlilla. En mÄnad senare sÄ ÄterstÄr tre mÄnader innan han ska operera bort stÄlplattan som fixerar hans vÀnstra handled.

Foto: Thomas Augustsson

Speedway2020-09-10 14:30

Det sĂ„g ut som en ganska simpel vurpa nĂ€r Vimmerbykillen Joel Larsson tappade kontrollen i den första kurvan nĂ€r Piraterna mötte Dackarna för en knapp mĂ„nad sedan. 

– Jag har sett bilder pĂ„ det och det var en helt vanlig vurpa. Hade inte Thorssell kommit bakom sĂ„ hade jag rest mig och kört vidare. Men det var (Peter) Ljung som hade tur den veckan, sĂ€ger Larsson. 

Nu gjorde Thorssell vad han kunde för att undvika att köra pĂ„ honom. Han var dock för nĂ€ra för att lyckas. 

– Jag lĂ„g rĂ€tt lĂ„ngt fram nĂ€r jag gick omkull sĂ„ jag insĂ„g att det skulle komma nĂ„gon bakifrĂ„n. SĂ„ jag hann tĂ€nka, vem Ă€r det och hur ont kommer det hĂ€r göra. Jag höll fortfarande i styret och hans motor trĂ€ffade min armbĂ„ge sĂ„ dĂ„ vek sig handleden. 

Att handleden var bruten kunde han konstatera direkt. Men att leden var sÄ allvarligt skadad som det skulle visa sig var ett tungt besked.

– Jag blev sĂ„ förbannad. Varför kunde inte armen bara gĂ„ av pĂ„ mitten och sĂ„ Ă€r man gipsat i nĂ„gra veckor sĂ„ Ă€r det bra sen. Nu har de opererat in en stĂ„lplatta som fixerar handleden och den ska jag ha i tre-fyra mĂ„nader. Sen ska de operera ut den och jag kan bara tĂ€nka mig hur stel leden kommer vara dĂ„. 

Är speedwaykarriĂ€ren slut nu?

– Jag tĂ€nkte det nĂ€r jag lĂ„g i sjukrummet att nu fĂ„r det vara slut. NĂ€r armen sĂ„g ut som ett jĂ€kla Z sĂ„ var jag trött pĂ„ det. Men jag kommer vĂ€l över det hĂ€r ocksĂ„ sĂ„ jag stĂ€nger inga dörrar.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om