Sammy följer i storebrorsans fotspår – talangen är klar

Det har hänt mycket i Dacketruppen den senaste tiden. Här är nästa nyhet: Sammy van Dyck är klar för en fortsättning. "Sammy har en lång väg att gå, men det finns stor utvecklingspotential i honom", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Klartecken. Sammy van Dyck kommer köra vidare för Dackarna 2022.

Klartecken. Sammy van Dyck kommer köra vidare för Dackarna 2022.

Foto: Josef Jacobson

Speedway2021-12-06 11:51

Sammy van Dyck blir därmed den tionde föraren in i Dackarnas trupp.

Säsongen 2021 var Sammys debutår på stor cykel.

– Han fick känna på hetluften i Bauhaus-Ligan ganska tidigt och gjorde några riktigt fina heat. En bit in på säsongen gick han på en smäll och efter det kom han inte riktigt tillbaka. För Sammy är det väldigt viktigt att åka mycket i division 1 och Allsvenskan för att fortsätta utvecklas. Utöver det kommer han vara med och slåss om de sista platserna i laguppställningen i Bauhaus-Ligan, säger Mikael Teurnberg.

– Det finns mycket talang i Sammy, men som alla andra förare i hans ålder har han en lång väg att gå. Hur bra han kan bli beror på hur mycket tid han är beredd på att lägga ned för att utvecklas, fortsätter Teurnberg i ett pressmeddelande.

Så här säger Sammy van Dyck:

– Det var mycket nytt för mig under 2021, så det var väldigt lärorikt. Jag skulle säga att jag är ganska nöjd med säsongen och har mycket erfarenheter att ta med mig.

Han laddar upp inför en ny speedwaysäsong med att spela bandy i Målilla.

– Det är träning två gånger i veckan plus en match på helgerna med bandylaget. Utöver det kommer jag att spendera mycket tid i garaget, säger Sammy.

Dackarnas trupp: Brady Kurtz, Jacob Thorssell, Luke Becker, Rasmus Jensen, Adam Ellis, Alexander Woentin, Ludvig Lindgren, Theo Johansson, Avon van Dyck, Sammy van Dyck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!