Superduon slog till igen – med matchens enda femetta

Har nĂ„got par tagit fler femettor tillsammans under sĂ€songen Ă€n vad Jacob Thorssell och Rasmus Jensen i Dackarna har gjort? Förmodligen inte. "Vi har ett bra samarbete", sĂ€ger Thorssell efter 47–43-segern i den första SM-semifinalen hemma mot VĂ€stervik.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen körde bra för Dackarna i semifinalen mot VÀstervik.

Jacob Thorssell och Rasmus Jensen körde bra för Dackarna i semifinalen mot VÀstervik.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-09-28 23:48

Det var inte bara publiken pĂ„ Skrotfrag Arena som gick och vĂ€ntade, vĂ€ntade och vĂ€ntade pĂ„ att semifinalmötet mellan Dackarna och VĂ€stervik skulle starta. Även förarna kĂ€nde en stor pĂ„frestning. Dackarnas lagkapten Jacob Thorssell var en av dem.

– Det var en lĂ„ng dag... Man gĂ„r och Ă€r halvnervös hela dagen och sen fĂ„r man gĂ„ hĂ€r och dra. Det Ă€r otroligt segt och jobbigt, sĂ€ger Thorssell, som fick vĂ€nta tvĂ„ och en halv timme pĂ„ att fĂ„ köra speedway. 

Matchen sköts upp pĂ„ grund av regn och kom igĂ„ng först klockan 21:30. 

– Man fĂ„r koppla pĂ„, koppla av och sen koppla pĂ„ igen. Det Ă€r svĂ„rt, men man har vĂ€l lĂ€rt sig nĂ„gonting genom Ă„ren, sĂ€ger Thorssell med ett skratt. 

Och det Ă€r lĂ€tt att förstĂ„ varför han Ă€r glad. NĂ€r matchen vĂ€l kom igĂ„ng var det Dackarna som satt i förarsĂ€tet, Ă„tminstone efter det fjĂ€rde heatet. För i heat fyra klev nĂ€mligen Jacob Thorssell och Rasmus Jensen in och knep en oerhört viktig femetta för Dackarna. Det Ă€r nĂ„got som den svenskdanska duon har gjort tidigare under den hĂ€r sĂ€songen...mĂ„nga gĂ„nger. PĂ„ tisdagkvĂ€llen var man faktiskt de enda förarna som lyckades ta en femetta – och det i konkurrens med en viss Artem Laguta i VĂ€stervik.

– Jag tror att jag och Jacob har tagit flest femettor tillsammans i serien, sĂ€ger Rasmus Jensen. 

– Vi borde i alla fall vara i toppen i serien. Vi har ett bra samarbete, fyller Jacob Thorssell pĂ„ med. 

Matchen gick i ett rasande tempo nĂ€r den vĂ€l kom igĂ„ng. Efter tuff körning var det Ă€ndĂ„ hemmalaget Dackarna som lyckades knipa segern. Slutresultatet skrevs till 47–43 och Dackarna har en liten, liten fördel inför returen pĂ„ onsdag. 

Hade ni tagit seger med fyra poÀng pÄ förhand?

– Det kunde lika gĂ€rna ha slutat 45–45, Ă€ven om man vill ha större poĂ€ngskillnad. SĂ„ ja, sĂ€ger Jensen och fĂ„r medhĂ„ll av Thorssell:

– Ja, det hade man nog gjort. Jag vet inte om resultatet hade blivit sĂ„ annorlunda med normala förutsĂ€ttningar. Det tror jag faktiskt inte, sĂ„ det Ă€r gött att ha nĂ„gra poĂ€ngs ledning.

AnmĂ€rkningsvĂ€rt var att förarna hade enorma svĂ„righeter med att köra om pĂ„ banan i MĂ„lilla. 

– Det var körbart. Jag tror dĂ€remot inte att det var en enda omkörning ikvĂ€ll. Starten och förstasvĂ€ngen blev sĂ„ otroligt viktiga, menar Dackarnas kapten.

Och nu vÀntar alltsÄ en rysare i returen i VÀstervik imorgon (onsdag). Det Àr en bana som bÄde Thorssell och Jensen trivs bra pÄ.

– Jag trivs jĂ€ttebra dĂ€r. Det kommer bli jĂ€mnt, sĂ„ de som har turen och marginalerna med sig kommer att vinna, avslutar Jensen.

Kan han och Thorssell fortsÀtta med sina femettor sÄ kan det bÀra lÄngt för Dackarna...

DACKARNA–VÄSTERVIK 47–43

FörarpoÀng Dackarna: Jason Doyle: 13 poÀng, Tai Woffinden: 10, Rasmus Jensen: 10, Jacob Thorssell: 8, Maciej Janowski: 4, Ricky Kling 2.

FörarpoÀng VÀstervik: Artem Laguta: 13, Vadim Tarasenko: 9, Pawel Przedpelski: 9, Fredrik Lindgren: 7, Bartosz Smektala: 4, Noel Wahlqvist: 1, Anton Karlsson: 0.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!