”Storebror kommer till stan”

Två stekheta derbyn på två dagar. Det är vad som väntar Dackarna. I kväll är det dags för viktiga rond ett hemma på G&B Arena mot Vetlanda. ”Tror på en jämn historia”, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Dags för nytt hett derby för Dackarna. I kväll gästar Vetlanda G&B Arena och redan i morgon möts de i ett returmöte.

Dags för nytt hett derby för Dackarna. I kväll gästar Vetlanda G&B Arena och redan i morgon möts de i ett returmöte.

Foto: Magnus Strömsten

speedway2018-07-17 07:00

Speedwayderbyna verkar aldrig ta slut för Dackarna. Efter två matcher mot Västervik väntar nu ytterligare två tungviktsmöten – på två dagar. Det är Vetlanda som stundar för Målillalaget där första matchen körs på G&B Arena i kväll.

– Storebror kommer till stan så det blir intressant, säger Peter Karlsson inför derbyt.

Efter den förkrossande segern (56–34) mot Västervik senast kommer Dackarna till kvällens match med mycket gott självförtroende. Lagets formkurva är stark och Karlsson hoppas få se sitt Dackelag fortsätta leverera.

– Alla visade framfötterna sist och det hoppas jag fortsätter. Då kommer de få det tufft Vetlanda, menar Peter Karlsson.

En förare som stack ut från mängden mot Västervik var Virserumsonen Joel Kling. Efter strålande körning med nio poäng och tre bonuspinnar gjorde han sin bästa Elitseriematch i karriären. Kling följde sedan upp succén i derbyt med att bli poängbäst i det svenska U21-laget som blev klart för JVM-final i helgen.

– På hemmabana ser Joel riktigt starkt ut. Han kör med stort självförtroende så kul för han att det kommer en match tätt inpå. En chans att fortsätta på den inslagna vägen, säger Karlsson.

Vetlanda då? Jo, dem hyser lagledare Karlsson stor respekt för. Med flera spetsförare i Vetlandalaget väntar han sig definitivt inte liknande slutsiffror som dem mot Västervik senast.

– Vetlanda är en maktfaktor i svensk speedway. Jag tror på en riktigt jämn historia.

Vetlandas rysk-polska duo i form av Artem Laguta och Bartosz Zmarzlik är de som Dackarna kanske får se upp för allra mest i kväll. Dansken Leon Madsen, som ersatt skadade Szymon Woźniak, är också en förare Peter Karlsson sätter ett utropstecken på.

– Vetlanda ser bättre ut nu med Madsen i laget än vad de gjorde från början. Han har kommit in och förstärkt.

Tabellmässigt är det oerhört tunga poäng som står på spel i detta dubbelmöte. Tredjeplacerade Dackarna på 13 poäng har Vetlanda precis under sig på tolv poäng. Målillalaget har med andra ord chansen att rycka ifrån Vetlanda i dessa två matcher och avlägsna dem från topptrion. Kvällens hemmamatch blir extra viktig menar Karlsson.

– Det skulle vara bra att ha bonuspoängen inom räckhåll. Två poäng hemma och bonuspoängen från en tuff bortamatch på onsdag hade inte suttit fel.

Vad blir nyckeln för er i kväll?

– Att hålla oss borta från nollpoängarna. Vi ska hålla ihop och köra tillsammans. Chanser kommer och då gäller det att ta vara på dem.

Dackarnas lagkapten Maciej Janowski är en viktig kugge i lagets framgång senaste tiden.
Dackarnas lagkapten Maciej Janowski är en viktig kugge i lagets framgång senaste tiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!