Piraterna ska fortsätta bjuda in gäster

I Västervik ifrågasätts om det är rätt att ta in restauranggäster på speedway. Piraterna i Motala känner sig dock trygga i att fylla sina restauranger.

Thomas Wahlström känner sig trygg i att det är okej att bjuda in restauranggäster till Bauhausligan i speedway.

Thomas Wahlström känner sig trygg i att det är okej att bjuda in restauranggäster till Bauhausligan i speedway.

Foto: Jens Bollius

Speedway2020-08-20 13:45

– Vi känner oss trygga i det vi gör, säger Piraternas ordförande Thomas Wahlström.

Det diskuteras om Västerviks elitserielag har brutit mot coronareglerna vad gäller publik och att de riskerar att straffas för det. Klubben tillät 250 restauranggäster mot Vetlanda.

– Konsekvensen skulle kunna bli att det handlar om brott mot ordningslagen, säger Andreas Nilsson, handläggare hos Polisen i Region Syd, till SVT.

Det är inte tillåtet med fler än 50 åskådare vid idrottsevenemang. Däremot är det tillåtet för restauranger att ha hur många gäster som helst om gästerna håller avstånd.

En restaurangverksamhet i samband med ett idrottsevenemang räknas dock inte som restaurang utan som att det tillhör evenemanget, om restaurangen inte också har daglig verksamhet.

– Det är lite luddigt, säger Västerviks ordförande Seimour Östervall till SVT.

– Vårt avtal löper sedan flera år tillbaka så det låter mycket märkligt när Miljö och hälsa har varit här och gått igenom allting.

Om Västervik polisanmäls riskerar man att straffas med böter eller fängelse i högst ett halvår, enligt Andreas Nilsson, handläggare hos Polisen i Region Syd, som SVT pratat med. 

Piraterna säger som Västervik att kommunen i Motala har varit på plats och godkänt hur klubben håller koll på avstånd. Att bjuda in restauranggäster ska också vara sanktionerat från ligaföreningen ESS.

Piraterna kommer att fortsätta med arenarestaurangerna i tisdagens hemmamatch mot Rospiggarna. (TT-MVT)

Karta: Dunteberget Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!