Nyckelföraren fick avbryta genrepet: "Måste nog opereras på sikt"

När Dackarna genrepade med en träningsmatch hemma mot Lejonen på måndagen fick Filip Hjelmland avbryta redan efter två heat. "Axeln hoppade ur led. Han hade problem med den ifjol, men trodde att han hade fått bukt med det nu", sa Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Filip Hjelmland fick avbryta efter två heat med känning i en axel.

Filip Hjelmland fick avbryta efter två heat med känning i en axel.

Foto: Magnus Strömsten

Speedway2024-04-29 20:46

Själva matchen slutade 36–36 mycket på grund av att Dackarna tappade två av fem förare tidigt. En av fjolårets guldhjältar, Filip Hjelmland, knep en andraplats i sitt första heat. Sedan tog det stopp från start i hans andra.

– Axeln hoppade ur led för honom. Filip hade problem med den förra året också, men har rehabtränat i vinter och trodde att han fått bukt med problemet. Tidigare har han tejpat axeln och lyckats köra bra så förhoppningsvis kan han göra det till premiären nästa vecka. Men på sikt kan det vara något som han behöver operera för att komma till rätta med, sa Teurnberg.

undefined
Kim Nilsson gästkörde för Dackarna och var i en klass för sig.
undefined
Noel Wahlqvist tog tio poäng för Dackarna
undefined
Sammy van Dyck, Dackarna
undefined
Filip Hjelmland, Dackarna
undefined
Sammy van Dyck, Dackarna
undefined
Noel Wahlqvist, Dackarna

Gästföraren Kim Nilsson tog 14 poäng för Dackarna. Bakom honom bidrog Sammy van Dyck och Noel Wahlqvist med 10 poäng var.

Noel Wahlqvist ser ut att ta en av platserna i laget för Dackarna mot Piraterna hemma i premiären av Bauhausligan på tisdag nästa vecka.

– Jag hade egentligen velat se Avon van Dyck köra idag också, men han skadade sig i lagcupen i Vetlanda i helgen och är inte tillgänglig på ett tag. Därför blir det sannolikt Noel som får chansen på tisdag. Han körde bra i flera heat idag och besegrade bland annat Victor Palovaara. Dessutom har han varit och kört i både Tyskland och Polen på försäsongen och kommer väl förberedd.

Teurnberg var även nöjd med banan på Skrotfrag Arena.

– Banpersonalen har gjort ett jättejobb som fått ordning på den med tanke på att våren kom så sent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!