Profilen ÄtervÀnder till VÀstervik Speedway

Det blir en populÀr förare som blir VÀstervik Speedways sista pusselbit i lagbygget. Peter Ljung Àr klar för en comeback.

Peter Ljung Àr tillbaka i VÀstervik Speedway efter tvÄ Ärs uppehÄll.

Peter Ljung Àr tillbaka i VÀstervik Speedway efter tvÄ Ärs uppehÄll.

Foto: Ilkka Ranta

Speedway2021-11-23 12:11

Med pÄskriften av Peter Ljung har VÀstervik klart med Ätta förare med ett ingÄngssnitt över 0,500.

Ljung Àr vÀlbekant ansikte i VÀstervik Speedway och detta kommer bli hans tolfte sÀsong i klubben. Han lÀmnade VÀstervik för Vetlanda efter sÀsongen 2019 men Àr nu alltsÄ tillbaka. Senaste sÀsongen körde Ljung 18 matcher i Bauhausligan för Vetlanda med ett snitt pÄ 1.068 poÀng per heat. Utöver VÀstervik sÄ kommer han 2022 köra för Unia Tarnow i polska tredjeligan och Griparna i Allsvenskan.

– Med Peter i truppen fĂ„r vi sĂ„klart mĂ€ngder av rutin och erfarenhet men ocksĂ„ en förare som trivs utmĂ€rkt pĂ„ Hejla Arena. Jag Ă€r övertygad om att vi kommer fĂ„ se en taggad och förberedd ”Kung” Ljung till nĂ€sta sĂ€song och med hans för mig gynnsamma snitt sĂ„ kommer han bli en mycket viktig förare för oss. Jag vet att Peter Ă€r riktigt revanschsugen efter de sista sĂ€songerna och det ska bli intressant och roligt att Ă„terigen kampera ihop med den klubbikon han Ă€r, sĂ€ger sportchefen Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

– Det Ă€r med stor glĂ€dje jag kommer ”hem” till VĂ€stervik och varför det kĂ€nns som hem behöver vĂ€l ingen större förklaring efter mĂ€ngder av sĂ€songer i klubben. VĂ€stervik har under vĂ€ldigt mĂ„nga Ă„r varit och Ă€r klubben i mitt hjĂ€rta. Efter en mindre lyckad utflykt till Vetlanda Ă€r det dags att vĂ€nda skeppet i rĂ€tt riktning. Jag Ă€r bĂ„de glad och stolt över att fĂ„ denna möjlighet och tackar Morgan Andersson och klubben för detta förtroende, sĂ€ger Peter Ljung.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!