Lindgren: "De här matcherna man vill åka"

Grundserien är avslutad och allvaret ska ta vid för Västervik Speedway och deras stjärnförare Fredrik Lindgren. På tisdag inleds semifinalserien mot Dackarna.

Fredrik Lindgren tränade bland annat på starter under måndagens träning.

Fredrik Lindgren tränade bland annat på starter under måndagens träning.

Foto: Malin Belfrage

Speedway2021-09-27 16:19

Dubbelmöte med Dackarna väntar i en namnkunnig och laddad semifinalduell med start i Målilla på tisdagskvällen. En duell Fredrik Lindgren ser fram emot med spänning.

– Absolut, det ska bli riktigt roligt. Det är de här matcherna man vill åka, säger han efter att han och fyra andra i Västerviks startsjua samlats för en träning på Hejla Arena på måndagen.

Västervik har inte kört på tre veckor då man stod över kvartsfinalrundan och Lindgren har inte tävlat på tio dagar, sedan han ledde Sverige till final i lag-VM.

– Men formen är god, försäkrar han.

undefined
Fredrik Lindgren.

Att börja på bortaplan bör inte ha någon större betydelse, enligt Lindgren – om det inte krävs extraheat.

– Skulle det bli så vill man ju gärna ha de heaten på hemmabanan, annars spelar det ingen roll. Jag har vunnit utslagsmatcher där jag vunnit hemma och borta så jag funderar inte så mycket på det, det är bara ut och ge järnet som gäller.

När onsdagens returmatch på Hejla Arena avgörs är datumet den 29 sepetember. Ett viktigt datum – det är ju då publikrestriktionerna släpps och publiken är välkommen i större skaror.

– Jag hoppas att folket sluter upp, det är alltid roligare att tävla när det är bra stämning på stadion. Jag upplever att jag har fått ett bra stöd från Västervikspubliken hittills och hoppas att jag kan fortsätta göra dem glada, säger Fredrik Lindgren, som förutom ett SM-guld med Västervik alltjämt jagar medalj i GP-serien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!