Kaos hos Vetlanda – ordföranden kan tvingas bort

Det fortsÀtter att storma kring Vetlanda Speedway. Nu bekrÀftar klubben att det finns ett stort missnöje med den tillförordnade ordföranden och att styrelsen lÀmnat en misstroendeförklaring mot honom.

Vetlanda Speedway kantas av interna stridigheter. Arkivbild.

Vetlanda Speedway kantas av interna stridigheter. Arkivbild.

Foto: Jonatan HÀggström Wedding

Speedway2021-12-13 17:00

I slutet pÄ november meddelade Vetlanda MS och Vetlanda Speedway att deras ordförande Stefan Gidius lÀmnar pÄ grund av "personliga skÀl", nÄgot som sedan visade sig vara "medicinska skÀl". Gidius hade tidigare varit sjukskriven.

Hans roll togs av vice ordföranden Christer Rudvall, som dÄ blev tillförordnad ordförande för föreningen. Nu riktas ett stort missnöje mot honom, i ett pressmeddelande som Vetlanda Speedway publicerat pÄ sin hemsida och som undertecknats av ledamöterna.

"Vad som har hĂ€nt dĂ€refter Ă€r att det uppmĂ€rksammats av styrelsen, att vice ordföranden tagit en del mĂ€rkliga beslut, utan hela styrelsens demokratiska deltagande eller godkĂ€nnande, vilket gjort att dessa beslut ifrĂ„gasatts av en enig grupp av ledamöter i styrelsen.", skriver man. 

Det ska, enligt pressmeddelandet, röra sig om bland annat:

* "UppsÀgning av vÄrt elavtal för anlÀggningen och sÄledes samarbetsavtalet med Njudung Energi som Àr en stor samarbetspartner till oss, för att istÀllet teckna avtal med en utav de största bluffaktörer i elbranschen."

* "Genom oaktsamhet missat viktig information i ansökan om RF bidrag, vilket gjort att vi riskerar gÄ miste om bidraget, som Àr en viktig pusselbit för klubbens ekonomi."

* "UnderlÄtit att tillhandahÄlla information rörande bokföring mm. till styrelse och administrativ personal."

Christer Rudvall har tidigare öppnat upp om de ekonomiska problemen i Vetlanda Speedway. För en vecka sedan sa han till P4 Jönköping att han inte tagit nÄgra beslut pÄ egen hand.

– Tydligen Ă€r det sĂ„ att man uppfattar det som att jag har fattat beslut över deras huvuden. Jag vill pĂ„stĂ„ att det har jag inte gjort, sa han till P4 Jönköping.

Nu har styrelsen lÀmnat in en misstroendeförklaring mot Christer Rudvall.

"Styrelsen lĂ€mnade förra veckan en misstroendeförklaring mot vice ordföranden, dĂ€r vice ordföranden uppmanades att stĂ„ till svars för sitt agerande och avgĂ„ med omedelbar verkan, baserat pĂ„ att förtroendet för vice ordföranden Ă€r helt utraderat hos övrig styrelse och mĂ„nga samarbetspartners. Övriga styrelsen mĂ„ste ges möjlighet att fĂ„ sĂ€kerstĂ€lla att ekonomi, sponsring mm kan hanteras med demokrati inom styrelsen."

Vetlanda Speedway har medlemsmöte den 16 december.

* Vimmerby Tidning har sökt Christer Rudvall.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!