Dacketalangen Theo tog USM-guld

Dackarnas stora talang Theo Johansson är svensk ungdomsmästare i speedway. I finalen i Eskilstuna körde han hem guldet trots skadebekymmer.

Theo Johansson.

Theo Johansson.

Foto: Thomas Augustsson

speedway2018-08-04 21:15

Dackarnas stora guldklimp inför framtiden stavas Theo Johansson. Virserumsonen vann SEFF-mästerskapet för knattar tidigare i våras och han tog även hem Aftonbladets silverhjälm.

Theo har med andra ord staplat upp framgångar den senaste tiden och i helgen var det dags för USM-finalen i Eskilstuna. Där hade Theo minst sagt inte förutsättningarna på sin sida. I UVM-semifinalen förra helgen var han med om en otäck olycka – men han skulle ändå delta i USM.

Det fick bära eller brista för Theo som i det första heatet körde till sig en tvåpoängare. Men det skulle bara bli bättre för Dacketalangen. Han började rada upp trepoängare och inför hans sista heat stod han på elva poäng. En trepoängare i sista heatet skulle innebära en säkrad guldmedalj – och det var precis det som hände. Theo körde först över mållinjen och säkrade därmed titeln som Sveriges bästa ungdomsförare 2018.

För den andre Dackeföraren, Sammy Van Dyck, gick det också bra och han slutade precis utanför pallplatsen som fyra. Noel Wahlqvist blev bästa Västerviksförare på 16:e plats.

USM-finalen

1) Theo Johansson, Dackarna 14 p

2) Ludvig Selvin, Lejonen 12 p (tvåa efter skiljeheat)

3) Casper Henriksson, Lejonen 12 p (trea efter skiljeheat)

4) Sammy Van Dyck, Dackarna 11 p

5) Aleks Lundqvist, Gasarna 10 p

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!