StjÀrnan blir Dackarna trogen

HÀr Àr ett efterlÀngtat besked för alla fans till Dackarna. Maciej Janowski kör vidare i klubben. "Jag gillar atmosfÀren i Dackarna och kan sÀga att det inte fanns nÄgon tvekan frÄn varken mig eller klubben att det skulle bli en fortsÀttning över 2022", sÀger den polske vÀrldsstjÀrnan.

Maciej Janowski stannar i Dackarna.

Maciej Janowski stannar i Dackarna.

Foto: Torbjörn Allvin

Speedway2021-12-16 12:06

Sedan Maciej Janowski anslöt till Dackarna inför sÀsongen 2016 har han tillhört klubbens toppförare. Den nu 30-Ärige polacken har sedan dess varit MÄlilla-klubben trogen.

Att det skulle bli en fortsÀttning för "Magic" i Dackarna över 2022 har det egentligen aldrig varit nÄgon tvekan om. Parterna har varit överens om ett fortsatt samarbete under en lÀngre tid.

– Jag pratade med Maciej redan pĂ„ finalkvĂ€llen i Eskilstuna. Ända sedan dess har jag kĂ€nt mig trygg med att han ska vara med i laget nĂ€sta sĂ€song. Det kĂ€nns jĂ€ttebra att kunna presentera det för vĂ„ra sponsorer och supportrar nu, sĂ€ger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Maciej Janowski instÀmmer i det.

– Jag Ă€r glad att kunna meddela att jag kommer att stanna kvar. Efter mĂ„nga Ă„r i klubben trivs jag med mĂ€nniskorna i klubben och supportrarna. Jag kĂ€nner ett bra stöd frĂ„n ledningen och gillar atmosfĂ€ren i klubben. Det fanns inte nĂ„gon tvekan frĂ„n varken mig eller klubben.

Han gÄr in i den nya sÀsongen med snittet 1,901.

– Maciej var en viktig kugge i det laget som körde hem Dackarnas första SM-guld sedan 2007. Han tillhör vĂ„r ryggrad och Ă€r den förare i dagens Dackarna som har kört lĂ€ngst i klubben. Han kommer frĂ„n en sĂ€song som var lite upp och ned, dĂ€r han inledde förtrĂ€ffligt, men sedan hamnade i en formsvacka. Men nĂ€r vi behövde honom som mest, jag tĂ€nker till exempel pĂ„ SM-semifinalen i VĂ€stervik, klev han verkligen fram, sĂ€ger Mikael Teurnberg.

Teurnberg hyllar ocksÄ Janowskis egenskaper som lagkamrat.

– Han Ă€r en vĂ€ldigt bra kille för laget med sin erfarenhet och sitt lugn. Han Ă€r ocksĂ„ duktig pĂ„ att hjĂ€lpa de unga killarna och tar ett stort ansvar. Utöver det Ă€r han förstĂ„s en av de absolut bĂ€sta förarna i vĂ€rlden.

Dackarnas trupp Ă€r i det nĂ€rmaste klar. 

– Vi har tvĂ„ platser kvar att fylla. En av dem Ă€r klar och kommer att presenteras nĂ€sta vecka. NĂ€r det kommer till de tvĂ„ platserna handlar det mer om back up-förare. Vi kommer att mönstra ett vĂ€ldigt ungt och fĂ€rgstarkt lag som jag tror mycket pĂ„, sĂ€ger Mikael Teurnberg.

Dackarnas trupp just nu: Brady Kurtz, Maciej Janowski, Jacob Thorssell, Luke Becker, Rasmus Jensen, Adam Ellis, Alexander Woentin, Ludvig Lindgren, Theo Johansson, Avon van Dyck, Sammy van Dyck. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!