Äntligen – nu ska det köras speedway i Målilla: "Kul"

Först kom inget. Sen kom allt på en gång. Nu kör speedwaysäsongen igång på allvar, med matcher på Skrotfrag Arena i Målilla både på lördag och måndag. "Kul att det brakar igång", säger Mikael Teurnberg.

Unge Sammy van Dyck är en av de unga förarna i Dackarna som får chansen att köra hemma både på lördag och måndag.

Unge Sammy van Dyck är en av de unga förarna i Dackarna som får chansen att köra hemma både på lördag och måndag.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Speedway2021-05-21 19:30

Redan i helgen körs det speedway i Målilla. Då körs ett sammandrag i division ett-serien. Dalej (Dackarna/Lejonen) möter Nässjö, Vikingarna och Masarna. På lördag är kombinationslaget ett rent Dackelag. 

– Vi hade träning igår torsdag med hela gänget. Det såg bra ut och det har det gjort sedan vi drog igång i mitten av april. Vi har kört många träningspass och unga killar som Avon och Sammy van Dyck och Theo Johansson har gjort framsteg. De har utvecklats på ett bra sätt, säger Dackelagledaren. 

I helgen är det inte däremot inte han som håller i trådarna, utan lagledarna i division ett-laget Magnus Sandberg och Rikard Kling. 

Utöver de tre talangerna Theo Johansson och bröderna van Dyck, så kör nyförvärvet Max Bogdanowicz i laget. 

Hur har han sett ut?

– Max har tyvärr stått precis utanför laget i Gniezno och har inte fått någon körning. Nu blir det första matchen för honom. På träningen igår hängde han med bra mot killar som Filip Hjelmland och Alexander Woentin. 

Lördagen är en försmak av vad som komma skall på måndag. Då körs första matchen i Dackarna-Vetlanda Challenge. 

Dackarna kommer att ställa upp med följande lag: 1) Kim Nilsson (inlånad), 2) Avon van Dyck, 3) Maximilian Bogdanowicz, 4) Tero Aarnio, 5) Theo Johansson, 6) Sammy van Dyck. 

– Matcherna körs enligt det danska körschemat med fem ordinarie och en fri reserv, som vi kan plocka in när vi vill. Det är viktiga matcher, som jag kallar vänskapsmatcher. Killarna kommer att få mycket körning och de får känna på hetluften. Nu får de chansen att visa upp sig och prestationerna kommer att ligga till grund för hur jag tar ut laget framöver, säger Mikael Teurnberg. 

Returen avgörs sedan i Vetlanda på onsdag. 

Teurnberg är nöjd med sin första tid i Målillaklubben och ser fram emot att det snart är full fart, även när det gäller matcher. 

– Vi höjer det ytterligare en nivå nu. Vi har haft många träningar och det har varit givande och utvecklande. Vi har kört mycket starter. Sen måste jag säga att jag är jättenöjd med förutsättningarna som finns här. Micke Max och jag har en mycket bra relation, och det är viktigt. Många kanske inte förstår hur betydelsefullt det är att det finns en bra kommunikation och dialog mellan lagledare och banchef. Micke Max jobbar hårt för att vi ska få till en bra bana som möjligt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!