BÄde "PK" och Morgan tror pÄ guld

Under tisdagen hölls den Ă„rliga upptaktaktstrĂ€ffen inför premiĂ€ren av Bauhausligan. BĂ„de Dackarnas lagledare Peter Karlsson och VĂ€sterviks Morgan Andersson grillades i den digitala trĂ€ffen – och bĂ„da tror pĂ„ sina lag.

Är det sĂ„ hĂ€r vi fĂ„r se Dackarna 2020: som ett vinnarlag?

Är det sĂ„ hĂ€r vi fĂ„r se Dackarna 2020: som ett vinnarlag?

Foto: Arkiv

Speedway2020-08-04 16:26

Med anledning av vÀrldslÀget bestÀmdes att Ärets upptaktstrÀff skulle hÄllas digitalt. Samtliga lagledare var inbjudna till studion tillsammans med en hel del andra gÀster, bland annat Cmore:s Stefan Klemetz samt Dackarnas svenska mÀstare Jacob Thorsell.

27-Ärige Thorsell fick bland annat frÄgan om varför klubbvalet Äterigen föll pÄ Dackarna.

– Jag tycker att det kĂ€nns bra och jag trivs dĂ€r. Det Ă€r en bra klubb och man kĂ€nner sig lite som hemma. Jag trivs ocksĂ„ bra tillsammans med Peter Karlsson och jag sĂ„g ingen anledning till att byta klubb, sĂ„ det var ett ganska naturligt val, svarade han i sĂ€ndningen.

Den nyblivna mÀstaren var inne pÄ att han och Oliver Berntzon kommer att fÄ ta ett stort ansvar under sÀsongen och försöka hjÀlpa de yngre förarna.

– Vi kommer att fĂ„ ta lite större ansvar och hjĂ€lpa och stötta med vĂ„r erfarenhet. Det ska bli roligt att ha en lite mer ledande roll i Ă„r.

Mikael Teurnberg, marknadsansvarig i Elit Speedway Sverige, berĂ€ttade bland annat om vĂ„rens arbete med att hitta samarbetspartners till ligan, vilket bland annat resulterade i ett nytt namn – Bauhausligan.

– Ett av mĂ„len var att hitta en partner för ligan, och det har vi lyckats med. Vi har Ă€ven fĂ„tt in nĂ„gra andra partners. Men sedan kom pandemin och vi hade ett gĂ€ng avtal som var redo att skrivas pĂ„, men som tyvĂ€rr bromsades. Men jag har en fortsatt dialog och det Ă€r viktigt att vi kommer igĂ„ng med en serie.

Samtliga lagledare fick spĂ„ vilken klubb som till slut kommer stĂ„ som segrare. MĂ„nga trodde pĂ„ sina egna lag, men Piraternas Daniel Davidsson trodde pĂ„ VĂ€stervik – Lejonens Anders Fröjd pĂ„ Dackarna.

– Dackarna fĂ„r vara favorit till segern, helt klart, sa den sistnĂ€mnda.

VÀsterviks lagledare, Morgan Andersson, berÀttade att klubben har försökt att behÄlla sÄ mÄnga som möjligt frÄn den ursprungliga truppen.

– Vi har bytt ut Viktor Kulakov och Krzysztof Buczkowski och satt in Mikkel Bech Jensen som varit i föreningen under mĂ„nga Ă„r och Marcus Birkemose som Ă€r ett nytt ansikte. Vi gjorde det till viss del pĂ„ grund av att vi redan har fyra killar i Ekstraliga och dĂ€r det Ă€r lite problematiskt kring vilka förare man har tillgĂ€ngliga.

Han avslöjade ocksÄ att de mer etablerade stjÀrnorna kan vara tillgÀngliga under den senare delen av sÀsongen:

– Jag har fĂ„tt rĂ€tt sĂ„ positiva vibbar kring att mĂ„nga kan vara tillgĂ€ngliga, speciellt sista halvan av serien.

ESS: Vilket lag kommer att ta titeln?

– Det gör vĂ€l vi tror jag.

Det var sedan dags för Vetlanda som inför den hÀr sÀsongen satsade pÄ att fÄ ihop ett lag med sÄ mycket lokal anknytning som möjligt. En av pusselbitarna blev VÀsterviks förre lagkapten och publikfavorit Peter Ljung.

– Vi ville göra det svenskt och lokalt. NĂ€r Peter hörde av sig och visade intresse kĂ€ndes det sjĂ€lvklart för oss att försöka knyta till oss honom, sa Vetlandas Mikael Wirebrand.

Dackarnas lagledare Peter "PK" Karlsson avslöjade vilka fem förare som kommer att utgöra grunden: Oliver Berntzon, Jacob Thorsell, Fredrik Jakobsen, Hans Andersen samt Joel Kling.

– Det Ă€r den tĂ€nkta "femman" plus vĂ„ra tvĂ„ egna juniorer, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:

– Vi Ă€r dĂ€r för att tĂ€vla och vill givetvis vinna. Med laget vi har sĂ„ kommer vi att vinna tĂ€vlingar, det Ă€r jag ganska övertygad om.

ESS: Vilka tror du tar hem titeln?

– Det kommer Dackarna att göra.

PÄ frÄgan vilket lag som kommer att ta hem Bauhausligan svarade VÀsterviks lagledare: "Det gör vÀl vi tror jag."
PÄ frÄgan vilket lag som kommer att ta hem Bauhausligan svarade VÀsterviks lagledare: "Det gör vÀl vi tror jag."
SÄ körs premiÀromgÄngen

11 augusti: 

Vetlanda-Dackarna, Piraterna-VĂ€stervik, Lejonen-Masarna, Indianerna-Rospiggarna.

13 augusti: 

Dackarna-Piraterna, VĂ€stervik-Lejonen, Masarna-Indianerna, Rospiggarna-Vetlanda. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!