Spännande nyförvärv för Rimforsa

Rimforsa Innebandy har gjort klart med ett spännande nyförvärv inför den kommande säsongen. Det handlar om den 20-årige Linköpingskillen Filip Cammerudh.

Filip Cammerudh, i vitt, lämnar Linköping för Rimforsa.

Filip Cammerudh, i vitt, lämnar Linköping för Rimforsa.

Foto: Johny Daagh

Innebandy2018-07-17 13:48

Filip Cammerudh, som är född 1998, kommer senast från spel i division ett med Linköping FBC. Nu har han dock bestämt sig för att fortsätta sin innebandykarriär i Rimforsa IF och i division två istället.

Rimforsas tränare Sebastian Claesson är nöjd med värvningen och ser fina kvalitéer i den nya spelaren.

– Det är skitkul att han vill spela hos oss. Han kommer tillföra spets till vårt lag och håller ju helt klart division två-klass, säger Sebastian Claesson.

Vad är han för typ av spelare?

– Han är en forward som gör mycket poäng och som spelat i Linköpings organisation. Han har snittat ungefär två poäng per match de senaste två säsongerna.

Enligt Claesson valde Cammerudh mellan några olika alternativ innan han bestämde sig för Rimforsa. Bland annat var han sugen på att flytta till Norge och spela där men när det inte blev något av det föll valet till slut på RIF.

– Han känner några av grabbarna i laget så det underlättade ju. Men allt blev klart rätt så snabbt efter att han hade bestämt sig för oss, säger Claesson.

Vi har sökt Filip Cammerudh för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!