Sista sparken avgjorde Kisapokalen

Gullringens GoIF är mästare i Kisapokalen 2018. Detta efter en het final mot Kisa BK där Dennis Isaksson blev matchhjälte i matchens sista spark på Kisa IP.

Gullringen vann Kisapokalen 2018 efter 2–1-vinst i finalen mot Kisa BK.

fotboll2018-07-21 18:32

Kisa och Gullringen tog sig till finalen efter att de besegrat Österbymo respektive Rimforsa i deras semifinaler. Nu skulle Gullringen och Kisa mötas i en final som var minst sagt het på många sätt. De tuffa satsningarna verkade aldrig ta slut, men domaren var (till en början) kylig och höll nere korten. I den 17:e minuten knoppade Albin Isaksson in 1–0 till Gullringen på hörna och det blev även resultatet efter första halvlek.

Den andra halvleken var till en början väldigt händelsefattig. Det tuffa närkampspelet fortsatte, men det såg ut som att matchen och pokalen skulle rinna Kisa ur händerna. Då, efter en mycket svag hemåtpassning av Gullringen, höll sig Kisas nyförvärv Albert Kargbo framme och höll på att runda målvakten Petter Gustafsson. Petter hade inget annat val än att fälla Kargbo och domaren blåste straff för Kisa. En möjlighet som Kargbo sedan tog till vara på till fullo genom att rulla in 1-1 med tio minuter kvar av matchen.

Det såg länge ut som att straffar skulle få skilja de båda lagen åt. Men efter utvisningar på Magnus Johansson och Albert Kargbo fick Kisa också en rejäl kalldusch i matchens sista spark. Gullringen lyfte långt upp på en frispark och efter flipperspel kunde Dennis Isaksson trycka in 2-1 och därmed avgöra finalen. Efter stor dramatik stod Gullringen som segrare i Kisapokalen 2018.