Så många lag har anmält sig till Bullerby Cup

Den 26:e juli är det återigen dags för Vimmerby IF att anordna Bullerby Cup i Vimmerby. Årets upplaga av turneringen ser inte ut att locka lika många lag som tidigare.

Leif Carlsson är cupgeneral.

Leif Carlsson är cupgeneral.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2018-06-15 07:30

Hittills är det bara 166 lag anmälda, jämfört med förra året då siffan var 192. 2016 ställde 212 lag upp i turneringen. Det verkar alltså vara en nedåtgående trend, men det oroar inte VIF och Leif Carlsson, ansvarig för Bullerby Cup.

– Storleken har inte en avgörande betydelse för oss. Det är kvalitén som är det viktigaste och att vi kan erbjuda till exempel bra boenden, mat och spelplaner. Jag tror att plankvalitén de senaste åren kan ha gjort sitt för årets intresse, säger Leif Carlsson.

Vatten från Stångån

Förra årets upplaga av cupen präglades av torra planer och att det för första gången inte fick utses några vinnare i turneringen. Man kunde heller inte ta emot fler än 192 lag då Astrid Lindgrens skola i Vimmerby byggdes om och fortfarande byggs om. Därför är maxtaket för i år också 192, men planerna ska vara grönare efter en överenskommelse med kommunen som innebär att vattnet från Stångån får användas för att vattna planerna.

– Kommunen och VIF har jobbat aktivt för att hitta en lösning. Vi kan inte ha det så som det varit i ett år till och därför har vi hittat en permanent lösning tillsammans med kommunen. Nu ska vi kunna presentera gröna planer, säger Carlsson.

Är ni nöjda med antalet anmälda lag i år?

– Vi är inte nöjda med det egentligen. Vi hoppas att det här är tillfälligt och vi ska försöka göra en så bra turnering som möjligt i år så att lagen kan sprida ryktet vidare och vilja spela cupen fler gånger.

Hundratals funktionärer

Årets upplaga av Bullerby Cup blir den 42:a i historien. Turneringen är en viktig del av Vimmerby IF dels ekonomiskt, dels på sättet den används i den ordinarie verksamheten. Även kommunen och lag runt omkring Vimmerby tjänar på cupen.

– Ekonomiskt har den en avgörande betydelse för oss men också för kommunen. Bullerby Cup bidrar till en fantastisk gemenskap inom föreningen men är också viktig för andra föreningar runt om som samarbetar med oss. Vi köper tjänster av Storebro IF, Södra Vi IF och Frödinge/Brantestad SK och på så sätt har turneringen en betydelse för dem också, säger Carlsson.

Bullerby Cup sparkar igång om lite mer än en månad och det mesta verkar vara på plats. Enligt Leif Carlsson är det 650 funktionärer som arbetar med turneringen för att få allt att flyta på.

– Allt är inte klar än men vi ligger väl framme och det är tack vare det fantastiska jobbet som läggs ner. Det här är ett arbete som sträcker sig över hela året, men det är ett tacksamt sådant, avslutar han.

Bullerby Cup är en av sommarens stora höjdpunkter. Till årets upplaga ser dock VIF en nedgång vad gäller anmälda lag.
Bullerby Cup är en av sommarens stora höjdpunkter. Till årets upplaga ser dock VIF en nedgång vad gäller anmälda lag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!