Efter rugbymordet – kvinna häktad

Den förre rugbystjärnan Federico Aramburu sköts ihjäl utanför en nattklubb i Paris i helgen. Enligt källor har en kvinna häktats och misstänks varit delaktig i mordet.

Federico Aramburu. Arkivbild.

Federico Aramburu. Arkivbild.

Foto: MARK BAKER/AP/TT

Rugby2022-03-21 12:19

Enligt uppgifter ska Aramburu och hans vänner hamnat i en diskussion med en annan grupp på en nattklubb i lördags natt, innan de skiljdes åt av dörrvakter. Men gruppen åkte sedan tillbaka till nattklubben och sköt flera skott från en bil.

– Det var ett bråk, som det kan vara i slutet av kvällen. Det var löst men männen kom tillbaka och sköt mot Aramburu som tog tre kulor, säger en förre detta Biarritz Olympique-spelare som var med Aramburu och bad om att få vara anonym.

– Det här avskyvärda brottet och hans död har lämnat hans familj och vänner och bortom allt, rugbyvärlden, bedövad och i outsäglig smärta, säger en advokat för Aramburus familj, Yann Le Bras, i ett uttalande.

En 24-årig kvinna förhördes under måndagen av polisen efter att ha gripits sent på lördagen. Kvinnan misstänks för att ha kört fordonet för två andra män som sköt, enligt en poliskälla.

Federico Aramburu var under 2000-talet en framgångsrik rugbyspelare och spelade bland annat för franska klubbar som Biarritz Olympique och Perpignan. Han gjorde totalt 40 poäng under sin femåriga internationella karriär med det argentinska landslaget "Los Pumas".

Federico Aramburu blev 42 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om