Efter rugbymordet – högerextremist gripen

En man har gripits i Ungern och misstänks för mordet på ex-rugbyspelaren Federico Aramburu, uppger franska åklagare. Ytterligare en misstänkt är fortsatt på fri fot.

Federico Aramburu. Arkivbild.

Federico Aramburu. Arkivbild.

Foto: MARK BAKER/AP/TT

Rugby2022-03-23 10:46

Den 27-årige mannen är en tidigare soldat och medlem i en högerextrem rörelse och misstänks ha skjutit det dödliga skottet mot Federico Aramburu. Den andra misstänkta, som också sköt mot den förre rugbyspelaren, är fortsatt på fri fot.

I måndags greps dessutom en 24-årig kvinna som redan har åtalats för medhjälp till mord.

Det var i lördags som tidigare rugbyspelaren Federico Aramburu mördades utanför en nattklubb i Paris. Aramburu och hans vänner ska ha hamnat i en diskussion med de mordmisstänkta männen, innan de skiljdes åt av dörrvakter.

Männen ska sedan ha åkt tillbaka till nattklubben och skjutit flera skott mot Aramburu från rutan av en bil, som kördes av den 24-åriga kvinnan.

– Det var ett bråk, som det kan vara i slutet av kvällen. Det var löst men männen kom tillbaka och sköt mot Aramburu som träffades av tre kulor, sade en förre detta Biarritz Olympique-spelare som var med Aramburu och bad om att få vara anonym.

Federico Aramburu spelade under 2000-talet bland annat för franska toppklubbar som Biarritz Olympique och Perpignan. Han gjorde totalt 40 poäng under sin femåriga internationella karriär med det argentinska landslaget "Los Pumas".

Federico Aramburu blev 42 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om