Rimforsa vann igen – närmar sig toppen

En, två, tre, fyra. Rimforsa IF är inne i ett riktigt segerstim. ”Fantastiskt skönt! Vi är grymt starka just nu”, ­säger RIF-tränaren Johan Runeson.

Daniel Karlsson var Rimforsas stora hjälte med två mål.

Daniel Karlsson var Rimforsas stora hjälte med två mål.

Foto: Roelof Stroetinga

FOTBOLL2018-05-24 21:36

Rimforsa kunde lämna Motala med tre sköna poäng i bagaget. 3–1-segern mot Borens IK var frukten av en gedigen laginsats.

– Jag är jättenöjd. Det finns ingenting att klaga på. För tillfället har vi en jämn nivå i 90 minuter i match efter match, säger Johan Runeson.

Men torsdagskvällen började illa. Trots en bra start av RIF gjorde Boren 1–0 i den 19:e minuten och kort därefter tvingades Tobias Lundh linka av planen med en känning i ena vaden.

– Vi får nog klara oss utan ”Tobbe” i nästa vecka. Han har känt av den där vaden ett tag, och nu fungerade det inte längre.

Karlsson tvåmålsskytt

I Lundhs frånvaro kom Tobias Claesson in som högerback – och gjorde en mycket bra match.

Offensivt var Daniel Karlsson glödhet. I den 33:e minuten gjorde han 1–1 med ett hårt skott i första hörnet, efter en långboll av backen Hilding Djerf.

– I just det skedet av matchen hade vi svårt att skapa målchanser, så det var ett psykologiskt viktigt mål, säger Johan Runeson.

I den andra halvleken var det egentligen inget snack, enligt RIF-tränaren. Sakta men säkert malde Rimforsa ner sina motståndare. Daniel Borgny satte 2–1 i den 59:e minuten och i slutet kom även 3–1 genom Daniel Karlsson.

– Jag kände mig ganska lugn i den andra halvleken. Vi såg starka ut, både fysiskt och mentalt, säger Runeson.

Nu är ni med i toppstriden?

– Ja, vi är i alla fall med och skuggar topplagen. Speciellt med tanke på att både Mjölby och Studenterna tappade poäng i onsdags.

Mittbacken Hilding Djerf var klart bäst mot Boren.

– Han var helt outstanding. Han var ett monster där bak, deras spelare hade inte en chans mot Hilding.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!