Nilshagen imponerar – men utanför prispallen

Världsettan Jessica von Bredow-Werndl dansade runt med Dalera, snodde åt sig segern, en fet summa pengar och tog sedan första bästa plan hem. Therese Nilshagen flyger också. Inte lika högt, men snyggt och stadigt.

Therese Nilshagen på Dante Weltino. Arkivbild.

Therese Nilshagen på Dante Weltino. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Ridsport2023-12-03 14:45

Dessvärre räckte det inte den här gången heller för att landa på prispallen i Topp 10-dressyren i Friends arena.

Precis som i lördagens grand prix slutade hon fyra i küren ett dygn senare. Just den placering som alltid gnager. Så nära, men ändå inte. Pratar vi prestation blir det plötsligt så mycket roligare.

Snyggt slut på året

Nilshagen, uppväxt i Vällingby, fick välförtjänta braskande applåder när hon gjorde halt med Dante Weltino. Ekipaget avrundade ett riktigt fint år med att landslagsryttaren log och sträckte vänsterarmen mot publiken, en gest som förstärkte den känsla hon hade.

Att det här var riktigt bra.

Och nog var det.

De 85,300 procenten var inte så fasligt långt från hennes eget svenska rekord i det fria programmet. När duon kom sexa i EM i Riesenbeck i september slog de till med 86,132.

– Det känns väldigt bra att få avsluta året så här bra och inför hemmapublik dessutom, säger Nilshagen till tidningenridsport.se

Hon är väldigt mån om att Dante Weltino inte tävlar för ofta – en bidragande orsak till att 16-åringen håller så hög klass fortfarande.

– Vi har velat ha kul väldigt länge ihop och det har vi också haft eftersom vi varit nominerade till alla mästerskap sedan 2016. Vi gör inte mer än fem eller sex tävlingar per år och det har visat sig vara en god plan, säger Nilshagen.

Världsettan briljerade

Världsettan Jessica von Bredow-Werndl har dominerat sporten eftertryckligt de senaste åren. Hemma i prisskåpet trängs färska guldmedaljer från OS, VM- och EM med en mängd andra fysiska bevis på hennes särställning just nu.

Som skyhög favorit levererade hon och Dalera på fibersanden. 90,295 räckte för seger, före danskan Nanna Skodborg Merrald på Zepter som domarna gav 89,625. Veteranen Isabell Werth kom trea på Emilio.

Patrik Kittel slutade femma med 84,385 på Touchdown. Tredje svenska i startfältet var Maria von Essen. Hon debuterade i inbjudningstävlingen och kom åtta på Invoice med 77,200 procent.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!