Stort intresse för att köra Emiltrofén

På lördag arrangerar Vimmerby MS Emiltrofén i rally. "Startfältet är fullt och lite till nästan så många förare verkar vara sugna på att köra", säger tävlingsledaren Angelika Lindblad.

Jonas Berneros Silverdalen, Magnus Folkesson, Morgan och Kjell Fransson Vimmerby är några av de lokala förarna i Emiltrofén.

Jonas Berneros Silverdalen, Magnus Folkesson, Morgan och Kjell Fransson Vimmerby är några av de lokala förarna i Emiltrofén.

Foto: Göran och Andreas Johansson

Rally2021-08-19 18:00

Ifjol blev det ingen Emiltrofé på grund av coronapandemin och motorsporten har varit drabbad av dess restriktioner tidigare under året också. Vimmerby MS har dock fått tillstånd att köra sin tävling på lördag med ett par förbehåll.

– Enligt det tillstånd vi har fått från Länsstyrelsen är villkoret att vi kör publikfritt så det är viktigt att poängtera att vi vädjar till folk att inte ge sig ut i skogen och följa tävlingen, säger Angelika Lindblad som är tävlingsledare.

Tävlingen kommer att utgå från Gnagaredalen i Vimmerby som också är stängd för publik.

– Det är bara de tävlande, serviceteam och funktionärer som har tillgång till området för att minska trängseln och risken för smittspridning. Dessutom har vi slopat att ha en central serviceplats på ett område till.

Själva tävlingen avgörs över fyra specialsträckor på totalt 3,6 mil. Tävlingsområdet är beläget söder om Vimmerby. Intresset för att delta har varit stort.

– Det ser ut att bli 145 startande så det är många förare som verkar vara sugna på att köra. Det är gott om lokala hopp i startlistorna och det finns många olika klasser. Det ser ut att bli en bra tävling.

Har det varit några problem att få tag på funktionärer till arrangemanget?

– Jag har inte uppfattat att det har varit några problem. Vi har hjälp från andra klubbar i trakten också så det ska fungera bra, säger Lindblad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!