Så körs den intressanta rallycupen

Precis som i många andra sporter blev rallyn högst påverkad av coronapandemin under det gångna året. Nu siktar rallyälskarna på ett bättre 2021. Nu presenteras årets tävlingsprogram i Sydsvenska Rallycupen.

Nu har tävlingsprogrammet för SSRC för 2021 kommit.

Nu har tävlingsprogrammet för SSRC för 2021 kommit.

Foto: Micke Fransson/TT

Rally2020-12-08 10:50

Efter ett minst sagt annorlunda 2020 fick många rallyarrangörer och klubbar ändrade förutsättningar och antalet inställda tävlingar blev dramatiskt högt. Corona-pandemin har redan påverkat även början av 2021 då den trogna SSRC-arrangören Simrishamns MK inte ser det möjligt att förbereda tillstånden till tävlingen på att tryggt sätt utan väljer att inte köra kommande år. 

"SSRC 2021 planeras därför omfatta fem deltävlingar, två på våren och tre på hösten", framgår i ett pressmeddelande som skickats ut.

Nästa års rallyssäsong i SSRC inleds med Midsommardansen i Ljungby i maj och sedan några mil österut i juni till Wäxjö och Dackefejden. Sommaruppehåll till första helgen i september och Hörbys TV-sväng och två veckor senare Silverratten i Älmhult. Serien avslutar sedan i början av oktober med återuppväckta Rally Småland i trakterna av Vetlanda.

"Nu hoppas vi att alla runt om i landet som drabbas fysiskt, psykiskt, socialt och ekonomiskt får en hoppfull vardag igen och tillfällen i livet att se fram emot med glädje, till exempel Sydsvenska Rallycupen 2021".

Här är hela tävlingsprogrammet för säsongen 2021:

8 maj: Midsommardansen (Ljungby MK), 12 juni: Dackefejden (Växjö MS), 4 september: TV-svängen (SMK Hörby), 18 september: Silverratten (Älmhults MK), 2 oktober: Rally Småland (Vetlanda RRC). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!