Österbymo föll tungt

Österbymo har det tungt och ligger nu sist i serien. Under onsdagskvällen åkte man på ännu en förlust, nu med 4–2 mot Anneberg på bortaplan.

Jörgen Damm berömde laget för insatsen.

Jörgen Damm berömde laget för insatsen.

Foto: Roelof Stroetinga

Sport2018-06-20 21:59

Uppförsbacken för Österbymo började tidigt när hemmalaget Anneberg tog ledningen efter fem minuter. Österbymo lyckades hitta en kvittering innan hemmalaget gick upp till en 3–1-ledning. Det blev nerv i matchen när reduceringsmålet till 3–2 kom, men Anneberg hade inga planer på att släppa de tre poängen och avgjorde matchen på kontring till 4–2.

– Det är tungt. Det var en böljande match med få chanser där Anneberg är ruskigt effektiva. De har väl fem skott på mål och gör fyra, medan vi skapar en hel del men inte får in bollen, säger Österbymo-tränaren Jörgen Damm.

Trots förlusten var det en helgjuten insats från Österbymo som länge kämpade men som inte nådde hela vägen fram. Laget ligger nu sist i division fyra och får slåss för sin överlevnad.

– Hela laget gör en riktigt bra kämparinsats men vi får inte dit bollen. De (Anneberg) gör allting rätt.

Jörgen Damm ville berömma Erik Hagström som gjorde sin första match som mittback för laget. Annars var det ett Österbymo som visade bra lagmoral över hela planen.

Anneberg–IFK Ö 4–2 DIVISION 4 Mål, Österbymo: Erik Hagström, Viktor Gustafsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om