Nytt pris till minne av VIF-ikon

Två mittbackar i Vimmerby IF kommer få pris – till minne av Bernt Lindgren.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-09-24 12:30

Den 1 juni 2018 gick Bernt ”Mumma” Lindgren ur tiden. Bara några veckor tidigare hade han fyllt 77 år. Bernt spelade mittback med stor framgång och utnämndes inte mindre än tre gånger till Vimmerby IF:s bästa spelare genom en årlig omröstning bland Vimmerbyborna.

Nu instiftar Bernts familj och Vimmerby IF ett pris - Årets mittback – som efter varje säsong ska delas ut i både herr- och damlaget.

– Vår avsikt och förhoppning är att kunna föra ”mittbacksarvet” vidare, säger Bernts son Micael Lindgren i ett pressmeddelande.

Bernt var aktiv under en lång följd av år och fick vara med VIF i både med- och motgång, bland annat bidrog han till VIF:s uppflyttning till ”gamla” division tre på 1960-talet.

"Han gjorde alltid sitt bästa, hade ett väl utvecklat spelsinne, var snabb och följsam i sitt spel. En god fysik gjorde att han inte klev undan när det då och då kunde hetta till. Dessutom var han en duktig huvudspelare, ovärderlig på frisparkar och hörnor både offensivt och defensivt. Kort sagt en spelare som varje lag gärna hade velat ha i uppställningen", står det i pressmeddelandet.

Vilka årets pristagare är offentliggörs på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!