Nyckelspelaren kan missa matchen

Spel, eller inte? Ja, det är frågan för Vimmerbys nyckelspelare Victor Wall inför bortamötet mot CL 98.

I morgon möter Vimmerby CL 98. Frågan är om Victor Wall kan spela då?

I morgon möter Vimmerby CL 98. Frågan är om Victor Wall kan spela då?

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2018-10-18 17:41

Det var i förra veckans match hemma mot Sävsjö, som Wall fick en lårkaka. Han spelade vidare, något haltande. Nu är det osäkert om han kan spela mot CL på fredag.

– Vi får se. Han tränade i tisdags och det kändes okej. Sedan gick han till en sjukgymnast, som avrådde honom från spel. Om han skulle få en smäll till mot knäet så kunde det bli betydligt allvarligare. Han står uppsatt i truppen, så får vi se hur det blir. Om han inte kan spela innebär det flera positionsbyten i laget, säger VIBK-tränaren Peter Kronstrand.

Kronstrand har fått en perfekt start som tränare i Vimmerby. Två seriematcher, två vinster. Och det mot två tippade topplag.

Klackarna i taket? Ånej.

– Vi har pratat väldigt mycket om att vara ödmjuka inför matchen. Vi är inte i den sitsen att vi kan slappna av. Vi måste vara på tårna och ge hundra procent i varje träning och match hela säsongen för att vi ska kunna hänga med. Det finns inget annat. Killarna är medvetna om det, säger Kronstrand och fortsätter:

– Bara för att vi vunnit två matcher går det inte alla lalla runt. Just det att få hela gruppen att jobba hårt är den stora utmaningen.

Är det något ni måste förbättra nu när ni möter CL 98?

– Ja, hur vi står upp och agerar när vi leder. Det har varit ett klassiskt VIBK-bekymmer ända sedan min tid. Vi har snackat en hel del i veckan hur man spelar vid ledning. Nu säger jag inte att vi kommer ta ledningen, men om det blir så.

Vet du något om CL?

– De har en ungdomlig trupp, yngre än oss. De är nykomlingar och förhoppningsvis har de inte de taktiska verktyg som krävs.

Truppen: Patrik Karlsson och Ludwig Strömsten (målvakter), Johan Carlsson, Jesper Nilsson, Alexander Johansson, Johan d,y Carlsson, Adrian Brorsson, Victor Wall, Jonatan Green, Alexander Pettersson, Mattias Zeilon, Jack Fridh, Jens Lidesjö, Viktor Nilsson och Elias Trawschenko.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om