Ny förlust för Österbymo – tappade i slutskedet

Österbymo ligger fortfarande näst sist i division fyra efter en tung förlust mot Ekhagen under fredagskvällen. Det enda målet gjordes av Ekhagen och det i den 85:e minuten.

Jörgen Damms Österbymo åkte på ännu en tung förlust under fredagskvällen.

Fotboll2018-06-15 21:37

Nästjumbon Österbymo tog emot Ekhagens IF på Österbymo IP under fredagskvällen. Österbymo kom från en mycket tung förlust senast mot Aneby med hela 8–1 och var därför pressade att vinna bottenmötet mot EIF.

Men någon vinst skulle det inte bli för Österbymo den här gången heller. Laget stod emot i 85 minuter, men då kom målet som till slut gjorde att slutresultatet skrevs till 1–0 i Ekhagens favör.

– Det är mycket tungt. Jag tycker vi gör en bra match och skapar chanser, bland annat har vi en i stolpen och två halvfrilägen men den ville inte in. Vi har inte det rätta flytet, säger Jörgen Damm.

Första halvleken var jämn där Österbymo hade ett litet övertag i en annars jämn match. I den andra halvleken stod matchen och vägde innan bortalaget kunde sätta dit vinstmålet i slutet av matchen. Österbymo-tränaren Jörgen Damm tycker ändå hans lag gjorde en stabil match.

– I det stora hela gör vi det mesta rätt förututom att göra mål. Vi skapar tillräckligt med chanser och håller ihop det bra bakåt fram till målet. Vi genomför matchen på ett bra sätt men i slutändan har vi inte det som krävs för att göra mål, säger han.

Österbymo ligger fortfarande näst sist i serien med sina fem poäng. Hoppet lever dock fortfarande då det bara är en poäng upp till säker mark. Ekhagen tar en viktigt trea och drar ifrån med tre poäng i bottenstriden.

Jörgen Damm ville lyfta fram innermittfältaren och kaptenen Zijad Poljak som gjorde en bra match för Österbymo.