VMS satsar en miljon på nytt speakertorn

Runt en miljon kronor. Det väljer Vimmerby MS att investera i ett nytt speakertorn. "Det var verkligen hög tid att få till en bättre lösning", säger klubbens ordförande Roger Karlsson.

Vimmerby MS investerar runt en miljon kronor i den nya byggnaden.

Vimmerby MS investerar runt en miljon kronor i den nya byggnaden.

Foto: Magnus Strömsten

Motorsport2023-02-21 12:20


Behovet att byta ut det gamla speakertornet har funnits länge, enligt Roger Karlsson.

– Det gamla tornet var bara en barack från början som byggts på genom åren. Till slut så har det blivit för litet för att rymma alla funktionärer som jobbar där under tävlingar, säger han.

Klubben tog därför beslutet att riva den gamla byggnaden och ersätta den med en helt ny i betong.

– Den nya byggnaden blir lite större och kommer att rymma ett litet konferensrum på bottenplan. Det behövs när förare kallas in för samtal i samband med protester. Dessutom kommer det finnas en toalett i den nya byggnaden så funktionärerna slipper gå iväg av den anledningen.

undefined
Ett nytt speakertorn är på plats vid folkracebanan i Gnagaredalen.

 Utsidan av tornet kommer också att kunna nyttjas bättre.

– Tanken är att det ska bli en balkong på den nedre delen av taket. Det finns även en plan att kunna använda taket på själva tornet till en plats för TV-kamera. Vi får se hur mycket vi hinner få klart i år.

Hur stor kommer investeringen att bli?

– Mellan tummen och pekfingret kommer det att landa på runt en miljon kronor. Det är en investering som vi kommer att ha nytta av under många år.

Väggarna på den nya byggnaden restes för ett par dagar sedan. Nu återstår bara att inreda byggnaden.

– Förhoppningsvis ska det vara klart att använda till den första tävlingen i maj. Sedan blir det skarpt läge när Semesterracet körs i mitten av juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!