"Det ser väldigt intressant ut" - Vimmerby Tidning

"Det ser väldigt intressant ut"

Dackarnas lagkapten tror på en lyckad säsong

2017-02-17 19:46

Vimmerby Tidning har träffat Dackarnas nye lagkapten Peter Ljung.
– Jag tror att det här uppdraget passar mig ganska bra, säger han.

Under fredagskvällen har Dackarna en sponsorträff i Vimmerby. Först är det bowling i Idrottshallen, sedan middag på MX World.

Precis innan bowlingen drog igång presenterades Peter Ljung som ny lagkapten.

– För oss var det ett självklart val. Ända sedan Micke Max avslutade karriären har Peter varit vårt förstaval, säger lagledaren Mikael Karlsson.

Peter Ljung medverkar på sponsorträffen. Han säger så här om det nya uppdraget:

– Micke skötte det jäkligt bra förra året. Så det är bara att försöka bygga vidare på det. Det ska bli väldigt roligt. I och med att vi nästan har samma lag som förra säsongen känns det tryggt redan i det här läget. Vi litar på varandra och har en stark lagsammanhållning.

Hur är du som kapten?

– Jag försöker att alltid vara ganska engagerad i depån. En del förare pratar inte så mycket under matcherna. Då försöker jag vara den som sprider viktig information inom laget. Om något ändrar sig med banan eller cyklarna.

Hur går dina tankar om årets säsong?

– Det ser väldigt intressant ut. Det är väldigt kul att Fredrik Lindgren är tillbaka i laget. Det är en perfekt ersättare till Micke Max. Det känns bra att vi är ett gäng svenskar i depån, då blir det lite enklare att fördela ansvaret. Elitserien är ju vårt nummer ett. För de polska killarna är det ofta polska ligan som smäller högst.

Har ni redan i det här läget pratat om någon målsättning?

– Nej, det har vi inte. Men med tanke på vilket starkt lag vi har lär målsättningen vara att ta sig till semifinal åtminstone. Sedan vet man aldrig vad som händer med skador och sånt. Det kan svänga snabbt. Men i utgångsläget ser det väldigt bra ut.

– Det känns som en styrka att många förare från 2016 är kvar i klubben. Och så är det förstås viktigt att få in en så duktig förare som Lindgren.

Peter Ljung säger att han trivs alldeles utmärkt i Dackarna.

– Det är perfekt. Det är ett väldigt familjärt och trevligt ställe att vara på. När man kommer till Målilla för att käka lunch eller provköra banan är det alltid någon på arenan som vill snacka. Det är en härlig gemenskap. I det avseendet tycker jag att Dackarna sticker ut i jämförelse med många andra klubbar.

 

Det ser väldigt intressant ut

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler