Målkungen Albert har vaknat till igen

Utan mål i två matcher. Sen var Albert Johansson tillbaka i målprotokollet igen – fem (!) gånger om. Hans Hultsfreds FK kunde utan problem besegra Ängö med hela 7–0.

Tillbaka i målprotokollet – med besked. Med sina fem mål bidrog Albert Johansson starkt till Hultsfreds storseger mot Ängö.

FOTBOLL2018-06-16 18:29

Matchen på klassiska Fredrikskans var inte mer än tre minuter gammal innan gästande Hultsfreds spräckte målnollan. Målskytt var Albert Johansson och detta var bara början på en fantastisk eftermiddag för Vena-killen. John Svensson utökade därefter HFK:s ledning till 2–0 innan Albert Johansson återigen höll sig framme och skickade in halvtidsresultatet 3–0.

– Det var skönt med det tidiga ledningsmålet. Det fick dem på rätt ställe sen rullade det bara på, säger Hultsfreds tränare Jerker Einarsson.

Hultsfreds målproduktion fortsatte sedan i den andra halvleken där Martin Johansson skickade in 4–0. Det var ett Ängö som spelade runt mycket i sin backlinje, men väl i offensiven fick Kalmar-laget det inte alls att funka.

– De spelade med ett för stort självförtroende. De kom ingenstans och var rätt uddlösa framåt, menar Jerker Einarsson.

Den sista biten av andra halvlek tillhörde sedan en person: Albert Johansson. Han som varit mållös de två tidigare matcherna bevisade vilken målkung han är. Innan matchens slut skulle han fixa sitt tredje, fjärde och femte (!) mål. 7–0 blev det till sist och överkörningen var ett faktum.

– Vi spelade inte sådär jättebra, men vi var giftiga när vi väl fick lägena. Albert är riktigt målfarlig och har turen att ha "Fille" (Filip Ingemarsson) bredvid sig, säger Jerker Einarsson.

Bäst i Hultsfred var den som vanligt hårt slitande Sebastian Strömbom ihop med Charlie Olsson, Filip Ingemarsson och femmålsskytten. Vinsten gör att HFK för tillfället ligger på andraplats, en poäng bakom serieledande Pukeberg.

! Målkungen. Albert har nu gjort 16 mål – på tio matcher. Skytteligan avgjord?

? Offensiven. Ängö skapade inga heta målchanser på hela matchen.

0–7

Ängö-Hultsfred DIVISION 4 Målen: 0–1 Albert Johansson, 0–2 John Svensson, 0–3 Albert Johansson, 0–4 Martin Johansson, 0-5 Albert Johansson, 0–6 Albert Johansson, 0–7 Albert Johansson.