Så gick det för division 5-lagen

Tre lokala division fem-klubbar matchades under fredagskvällen. Gemensamt för de alla var att det blev en dyster afton.

Flamur Mullali gjorde Lojals båda mål i förlustmatchen mot Eksjö.

Flamur Mullali gjorde Lojals båda mål i förlustmatchen mot Eksjö.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-08-17 20:55

Eksjö–Lojal 4–2

SK Lojal låg sexa inför matchen och behövde tre poäng i fredagens möte med Eksjö för att fortfarande ha kontakt med topplagen. Efter en urstark inledning tappade Venalaget i andra halvlek och förlorade till slut med 4–2.

– Vi spelar så bra och har väldigt mycket otur. De gör 1–0 men vi kämpar på och vänder till 2–1 och kunde faktiskt gjort ännu mer. Den första halvleken kan vara vår bästa halvlek någonsin för vi spelar så fint, säger SK Lojals tränare Viktor Gimolli.

I andra halvlek vände dock Eksjö och tog de tre poängen.

– Vi gör misstag i backlinjen och bjuder på målen. Förlusten var orättvis men vi har mycket positivt att ta med oss från den här matchen, säger Gimolli.

Jetmir Shehi, Flamur Mullali (som gjorde båda målen) och Abdulrahman Mahmoud Salim Okab fick extra beröm i Lojal.

Horn/Hycklinge–Sävsjö 2–4

Dålig start. Bättre i andra. Känns det igen? Återigen föll Horn/Hycklinge IF efter att ha hamnat i ett tidigt underläge.

– Det är precis likadant i varje match. Det syns att självförtroendet hos spelarna är dåligt, säger Horn-tränaren Mikael Johansson.

Han fick se sitt lag släppa in tre billiga mål i den första halvleken.

– Hoppet tändes när Martin Larsson reducerade till 1–3 precis före pausvilan. Då trodde vi verkligen på det. Och med en halvtimme kvar gjorde Robin Melkersson 2–3.

Men inga fler mål?

– Nej, det var så jäkla synd. Vi skapade mängder av chanser och borde ha kvitterat. Ärligt talat borde vi ha vunnit den här matchen. Det var otur, precis som ett bottenlag ofta har.

Nisse Nilsson och Robin Melkersson fick extraplus. Horn/Hycklinge är fortsatt jumbo i den norra division fem-serien.

Storebro–Bäckseda 0–5

Som väntat fick Storebro det tufft när tabelltrean Bäckseda gästade Bruksvallen. Det var ändå ett Storebro som kom till fredagens match i gott självförtroende efter 2–1-segern mot Bodafors senast. Men tränare Johan Aronsson visste att de skulle behöva göra något extra för att ha en chans mot trean Bäckseda.

Aronsson ändrade om i Storebros spelsätt, men det gav ingen utdelning för hemmalaget. Efter 30 minuter var gästerna i ledning med 3–0 och matchen var redan där avgjord. Förlustsiffrorna skrevs till 5–0 till slut.

– Jag får ta på mig den här förlusten. Jag bestämde vi skulle spela på ett sätt som skulle kunna störa Bäckseda, men det funkade inte, säger Johan Aronsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!