Asllani och Svensson i topp på vår lista

Fantastiska idrottare från Vimmerby, rolig återträff och iskallt stryktips. Det är några av punkterna på Heta & Kalla listan.

 Här ser ni Jesper Svensson, Kosovare Asllani, stryktipset och annandagsmatchen för VIBK-damerna. Det tar plats på listan.

Här ser ni Jesper Svensson, Kosovare Asllani, stryktipset och annandagsmatchen för VIBK-damerna. Det tar plats på listan.

Foto: Bildbyrån, Haris Dreco, Tobias Wallström, Svensk Bowling

Krönika2022-12-29 11:35

GLÖDHETT
Hyllade Vimmerbyidrottare

Två Vimmerbybördiga idrottare har i dagarna prisats för sina starka prestationer under året. I en gala i Monaco tilldelades Kosovare Asllani utmärkelsen "Golden Foot", som första kvinna någonsin. Det är stort, mycket stort. Av bara farten fick hon också pris som Årets mittfältare av Svenska Fotbollförbundet. Jesper Svensson har också hamnat i rampljuset – igen. 27-åringen är en av världens bästa bowlare och utsågs för fjärde gången till Sveriges bäste på herrsidan. 

HETT
Vårserien

Många har väntat. Nu är vi där. Hockeyn är igång igen. I onsdags kväll premiärspelade Vimmerby Hockey borta mot Huddinge i vårserien (förlust 2–1). På fredag är det dags för nytt möte mot ett tippat topplag, Borås. Det finns alla förutsättningar för att vi har många rafflande matcher framför oss, där VH jagar en plats topp-tre och spel i playoff. 

VARMT

Återträffen

Förr i tiden var det populärt i jultider med matcher mellan slocknade stjärnor och årets lag. Det förekom både i hockey och innebandy. Nu har traditionen väckts till liv igen. På annandagen möttes VIBK Dam dåtid och VIBK nutid. Det blev på flera sätt en riktig fullträff. Matchen lockade många åskådare till idrottshallen i Vimmerby och bjöd också på innebandyunderhållning. Vi applåderar initiativet och hoppas på repris nästa jul. 

LJUMMET
Tippet...

Tja, jag vet inte. Jag brukar vara hyfsad när det kommer till att tippa resultat, men det vet i katten om det gäller Stryktipset i fotboll. Inte för att jag tippar frekvent varje vecka, men i måndags var det dags. Jag kände att jag hade något riktigt bra på gång – på förhand. Den här raden var ju klockren. Känslan var att det här skulle kunna bli en försenad julklapp och en kraftig utmaning om 13 rätt. Jag bänkade mig för att följa Leicester-Newcastle. Där hade jag 1X. Efter sju minuter hade Newcastle gjort både 0–1 och 0–2. Tack för det! Det bidde bara sex rätt till slut. 

KALLT
Spurs starter

Så var det dags igen. Vad sysslar egentligen Tottenham med i början av matcherna? I sina senaste nio (!) tävlingsmatcher har de hamnat i underläge. Klart att det blir svårt att vinna då. Att det allt som oftast sker en rejäl uppryckning senare delen av matcherna är en klen tröst i sammanhanget. Som mot Brentford i måndags. En pinne räcker inte långt för att på allvar kunna vara med och hota om topp-fyra och ligatiteln. 

Kosovare Asllani har prisats för sina prestationer under året.
Kosovare Asllani har prisats för sina prestationer under året.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om