Krigade till sig poäng: "Herregud så skönt"

Rimforsa krigade sig till ett starkt kryss mot serieledande Mjölby. Detta efter att ha kommit tillbaka från underläge – två gånger om.

Kvittering. Hilding Djerf kvitterade och fixade en poäng till Rimforsa mot topplaget Mjölby AI borta.

FOTBOLL2018-06-19 21:42

Så fort matchen blåstes igång på Vifolkavallen i Mjölby märktes det att det skulle bli mycket kamp. Det var vindigt värre och det slog mycket långbollar från båda lagen.

– Det var en svår vind att spela i. Men varken vi eller Mjölby var så värst dominerande under egentligen hela matchen, menar Rimforsas tränare Johan Runeson.

Den första halvleken slutade mållöst efter en ganska så chansfattig inledning, men annat skulle det bli sista 45.

Tio minuter in i den andra halvleken spräckte hemmalaget målnollan. Uppförsbacke för RIF, men det skulle visa sig vara en genomförbar uppgift att komma tillbaka in i matchen igen. Med kvarten kvar kom kvitteringen genom ett vackert mål av Marcus Karlsson ute på kanten. Alla trodde Karlsson skulle göra ett inlägg, men han skickade bollen mot mål och den seglade in i bortre burgaveln. Men glädjen hos gästerna blev kortvarig. Mjölby återtog ledning till 2–1 med tio minuter kvar.

Men återigen, Rimforsa gav sig inte i denna match utan laget krigade till sig en kvittering bara tre minuter senare. Hilding Djerf fixade målet som gjorde att RIF fick med sig en poäng hem från mötet med serieledarna.

– Herregud så skönt det var när 2–2-målet gick in. Jag hade varit jävligt bitter om det hade blivit förlust, säger Johan Runeson.

Ett rättvist resultat?

– Ja ett kryss var rättvist sett över 90 minuter. Vi höll deras bästa spelare under kontroll.

Hela RIF-laget beröms för en mycket gedigen och stark laginsats. Poängen gör att Rimforsa fortsatt är kvar på femte plats efter elva spelade omgångar på 19 poäng. Härnäst väntar viktig match mot AC Studenterna där RIF behöver säkra de tre poängen för att vara med och slåss i toppen på allvar.

! Upphämtningarna. RIF kom tillbaka från underläge – två gånger om.

? Chansfattiga. Hemmalaget hade bara tre avslut under matchen.

2–2

Mjölby AI–Rimforsa DIVISION 4 Målen: 1–0 (55), 1–1 (75) Marcus Karlsson, 2–1 (81), 2–2 (84) Hilding Djerf.