"Kråka" tillbaka som en vinnare

Man brukar tala om talessättet "släkten är värst". Detta kom att visa sig i derbyt i Målilla. Mikael "Kråka" Karlsson var tillbaka på G&B Arena – och åkte därifrån som en vinnare.

Mikael Karlsson fick segerjubla i återkomsten på G&B Arena.

Mikael Karlsson fick segerjubla i återkomsten på G&B Arena.

Foto: Karl Edgren

Speedway2018-07-17 22:28

– Man blir nästan lite tårögd. Det är såklart extra att vinna här i ett derby och allt, säger Vetlandas lagledare Mikael Karlsson efter triumfen.

Inför det heta superderbyt hade Målillalaget full pott och fyra raka segrar. Känslan var att det skulle bli en behändig resa även mot Vetlanda. Det började också bra och Dackarna hade åttapoängs-ledning efter bara tre heat. Vetlanda var något segstartade, något som varit en trend under hela säsongen menar Karlsson.

– Ja jag vet inte riktigt vad det är som gör det. Men i varje match har vi alltid tuggat oss tillbaka och vunnit den andra halvan. Så blev det även i dag, säger han.

Ja, gästerna jobbade sig verkligen in i superderbyt. Detta mycket tack vare stjärnförarna ArtemLaguta och BartoszZmarzlik som körde fantastiskt bra på G&B denna afton. Efter en rafflande avslutning stod Vetlanda till slut som segrare med 46–44. Mikael Karlsson fick alltså smaka på seger i återkomsten.

– Jag skulle ljuga om jag sa att denna seger inte var speciell. Det känns skitbra, men i morgon är det ny match och då kommer det bli minst lika tufft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!