Kokkonen tillbaka i Vimmerby

Robin Kokkonen lämnade Vimmerby Hockey inför den här säsongen. I kväll dyker han upp igen - i länsrivalen Nybro Vikings tröja.

Robin Kokkonen.

Robin Kokkonen.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-10-19 07:55

Robin Kokkonen gjorde tre säsonger i VH-tröjan mellan 2015-2018. Istället blev det spel i Hammarby under början av hösten - men när Nybro fick skador för några veckor sedan hörde de av sig till Robin Kokkonen som tog chansen direkt.

– Det hände rätt så snabbt det där, och när man väl fick chansen så är det klart att man tog den, och det ångrar jag inte, säger Robin Kokkonen.

Han medger att kvällens match blir lite speciell.

– Det är klart att man taggar till lite extra. Men man får vara noggrann med att inte bli för överexalterad, men det ska bli kul att spela, säger han.

Nybro är liksom Vimmerby i stark form för tillfället. Laget kommer närmast från seger med 8-3 mot Dalen, i en match där Nybro ledde med 6-1 redan efter den första perioden.

Vad tror du att det blir för matchbild i kväll?

– Jag tror att det blir en rätt så fysisk match och rinken i Vimmerby är liten. Det är alltid jämna matcher mellan de här lagen och jag tror att det lag som är mest på tårna vinner, säger Robin Kokkonen.

Han själv också kanske kan bidra med egna tips i jakten på att försöka besegra Vimmerby.

– Vi får väl se i morgon (läs i dag), säger han lite finurligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!